Red Ape Organic Chocolate

red ape chocolateOp de Biobeurs vind je de nieuwtjes op het gebied van biologisch eten, dat is logisch. Daarom is het ook logisch dat ik daar deze repen van Red Ape tegenkwam. Red Ape chocolade is gezoet met palmsuiker. Ik vind palmsuiker ontzettend lekker. Het heeft een hele rijke smaak die zich goed met sommige dingen laat combineren, chocolade is een van die dingen.

Het bijzondere verhaal achter de palmsuiker die voor deze repen is gebruikt, is dat de arenga suikerpalmen in het regenwoud staan. Daar wordt in het wild de suiker van de palmen gewonnen. Zo blijft het bos staan, heel belangrijk voor de apen. Een familie heeft genoeg aan 6 palmen qua inkomen. Ik zou heel graag een keer zien hoe dit werkt in zo’n regenwoud.

Palmsuiker staat ook bekend als suiker met een laag glycemische index, maar daar doe ik niet aan. Suiker, lieve mensen, eet je niet omdat het goed is voor je gezondheid maar omdat het lekker is. Ook palmsuiker is voor een groot gedeelte sacharose (tafelsuiker) Met lekker als argument is niets mis. Alles met mate.red ape palmsuiker

Palmsuiker is niet ieders smaak, in sommige gerechten proef je niet dat het erin zit. Bij andere dingen juist heel erg. Bij deze chocolade proef je het heel erg. Als je het niet lekker vindt, is dit dus bepaald niet je nieuwe lievelingschocolade. Ik houd wel van palmsuiker. Niet in alles en altijd overal overheen maar zo eens in de zoveel tijd vind ik het lekker om iets te eten wat er naar smaakt. Het wordt ook gebruikt in de Thaise, Indiase en Indonesische keuken. In hartige en zoete gerechten, het past in beide goed.

Chocolade

Er zijn drie soorten chocolade van Red Ape: wit, melk en donker. In de melk chocolade en witte chocolade zit melk, die zijn dus niet veganistisch, wel vegetarisch. De donkere chocolade is wel geschikt voor veganisten. Uiteraard zijn alle repen biologisch.red ape chocolate

De witte chocolade van Red Ape is dankzij de palmsuiker superlekker. Het smaakt naar witte chocolade en palmsuiker tegelijkertijd, een beetje fudge-achtig. Heel erg lekker. Hij is lichtbruin van kleur door de suiker. Dus echt de klassieke witte chocolade is het niet. Wat helemaal niet erg is.
red ape chocolate

Daarna is de melk variant mijn favoriet en daarna de donkere variant. Meestal is het bij mij andersom en prefereer ik donkere chocolade met vaak wel 80% cacao. Zo zie je maar, dat elk zoetmiddel een ander effect heeft. Ik heb voor mijn blog regelmatig chocolades gegeten met palmsuiker maar dit merk is tot nu toe mijn favoriet.

Red Ape is momenteel verkrijgbaar in enkele winkels in Nederland, maar ik hoop dat het aantal verkooppunten na de Biobeurs van vorige week zal toenemen, zodat dit verhaal en de bijbehorende producten meer verspreid kan worden. Mijn zege hebben ze alvast! Bezoek ook ens de website van Red Ape voor meer informatie over het product en de huidige verkooppunten.

Posted by on 24 januari, 2018

LEAVE A COMMENT