Recept: Naan met paneer in sticky mango-limoenglaze uit Bij Meera aan tafel
Het tweede recept wat ik mag delen uit Bij Meera aan tafel is die voor Naan met paneer in sticky mango-limoenglaze. Dit betekent niet dat je je moet beperken tot enkel naan, je kunt deze paneer echt bij vrijwel ieder brood eten, van libanees platbrood tot pita broodjes of desnoods een stuk ciabatta. Ik at het met een soort van breekbrood met wat nigellazaad erop, wat ik toevallig nog in de kast had liggen. Misschien niet het meest praktische brood geef ik zelf toe, maar wel lekker en daar gaat het uiteindelijk om. En ook nog eens heel makkelijk.
Eerder deelde ik uit Bij Meera aan tafel ook al de gouden laksa. Ook zeer de moeite waard om te maken!
Naan met paneer in sticky mango-limoenglaze
Alle goede dingen komen met zijn drieën, zoals de drie biggetjes en Destiny’s Child. Ik voeg paneer, naan en mangochutney aan dat lijstje toe. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst: je hoeft maar heel weinig te bereiden.
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten.
Het recept is glutenvrij, mits je het serveert het glutenvrij brood.
Ingrediënten
- 5 eetlepels yoghurt Griekse stijl
- 5 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel mild kerriepoeder
- 3½ eetlepel mangochutney (ik vind die van Geeta’s lekker)
- ½ rodekool (250 gram), kern verwijderd, de rest fijngesneden
- zout
- 2 limoenen: 1 geperst om 2 eetlepels sap te krijgen, de andere in kwarten
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 500 gram harde paneer, in blokjes van 2½ cm
- 4 kant-en-klare naan of platbroden
- 30 gram munt, blaadjes losgehaald
Werkwijze
- Maak eerst de kerriemayo. Doe de yoghurt, mayonaise, het kerriepoeder en 1 eetlepel mangochutney in een kom, meng goed en zet opzij.
- Doe de fijngesneden rodekool met ½ theelepel zout in een kom en masseer de kool met schone handen tot hij zacht wordt. (Mocht je rode handen krijgen, schrob ze dan met de binnenkant van de geperste limoen om ze schoon te maken.)
- Doe voor de sticky mango-limoenglaze het limoensap, 2½ eetlepel mangochutney, de knoflook, het kikkererwtenmeel, 1 theelepel zout en 3 eetlepels water in een kom en roer goed door.
- Schenk de koolzaadolie in een koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Bak als de olie heet is de paneer circa 5 minuten; schep de blokjes ongeveer elke minuut om, zodat alle kanten bruin worden. Draai het vuur laag, voeg de mango-limoenglaze toe en roerbak de paneer nog 3-4 minuten tot de glaze lekker plakkerig wordt en de paneerblokjes ermee zijn bedekt.
- Warm de naan of platbroden op (ik gooi ze in de magnetron), bestrijk ze met de kerriemayonaise, verdeel de rodekool erover, schep de paneer erop en bestrooi met wat muntblaadjes. Knijp er nog een beetje limoensap over uit, rol de broden op en geniet ervan.
Laatste reacties