Recept: Gepaneerde aubergine

Recept: gepaneerde aubergines @ Lauriekoek.nlSoms stel ik me zo voor dat er een gezelschap is ter waardering en promotie van de aubergine en dat ze trouwe leden of mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ter promotie van de aubergine een gouden speld uitreiken. Heb ik teveel fantasie? Hoe dan ook vandaag een recept met aubergine, want hij krijgt deze week wat extra aandacht op Lauriekoek, zodat meer mensen lid willen worden van dit totaal in mijn fantasie bestaande gezelschap ter waardering van de aubergine. Hier volgt een recept voor krokante, gepaneerde aubergines uit de oven, met een beetje pit.

Per aubergine heb je nodig:
  • 1 aubergine
  • 4 eetlepels bloem
  • 100 ml water
  • ½ theelepel zout
  • 80 gram panko*
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
Werkwijze

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, want dit is een vrij snel recept. Bekleed ook alvast een bakplaat met bakpapier. Zet twee (niet al te) diepe borden klaar. Maak in een bord een papje van de bloem, water, zout en paprikapoeder. In het andere bord maak je een mengsel van panko en chilivlokken.

Snijd de aubergine in mooie schuine langwerpige plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Haal elke plak aubergine eerst door het papje en duw hem daarna aan beiden kanten in de panko. Vergeet de randjes van de aubergine niet. Als je aubergine mooi is gecoat, leg je ‘m op de beklede bakplaat.

Besprekel alle plakken aubergine aan beide kanten met een beetje olie en doe ze in de oven. Draai de plakken na 15 minuten om en bak ze nog ongeveer 20 minuten tot ze aan beide kanten mooi bruin en knapperig zijn. Serveer de plakken gepaneerde aubergine direct als ze nog lekker warm zijn met een sausje. Chilisaus werkt goed, maar ook als onderdeel van een gerecht, bijvoorbeeld katsu curry of bij korma.Recept: gepaneerde aubergines @ Lauriekoek.nl

Katsu Curry @ Lauriekoek.nl

*Panko is Japans broodkruim. Je vindt het in de betere supermarkt, de toko en gek genoeg soms ook bij de Xenos.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 juli, 2020

LEAVE A COMMENT