Ecolunchbox Campingtray

vreetblik01
Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe aanwinsten? Dit zijn de campingtray en de kidstray van Ecolunchbox. Het zijn van die borden zoals je die misschien wel kent van Indiaanse restaurants, met vakjes! Mocht je je afvragen: welke volwassenen eet nu uit een vakjesbord? Dan zeg ik yo, zoek niet verder!

Voor binnen en buiten

Natuurlijk kun je zo’n bord gebruiken bij het kamperen, het kan tegen een stootje want rvs is onbreekbaar. Je kunt er hoogstens een deukje of krasje in maken. De eerlijkheid gebied mij echter om toe te geven dat ik niet de meest enthousiaste kampeerder ben, daarom denk ik dat ik deze borden vooral binnen ga gebruiken, namelijk bij mij thuis. En eventueel tijdens een picknick of bij het buiteneten. Al kan ik mij op dit moment zelfs al lijkt het af en toe even lente moeilijk voorstellen dat het ooit weer zo warm wordt dat we het zomer gaan noemen.vreetblik02

Rvs geen plastic

Ecolunchbox maakt lunchboxes van rvs met deksels van siliconen. Niets van plastic dus, dus geen bpa en geen andere schadelijke stoffen. Op dat gebied valt steeds meer te kiezen en dat lijkt mij goed nieuws. Hoe meer keuze er is hoe groter de kans dat mensen iets kunnen kopen wat ze bevalt en wat ze dus kunnen blijven gebruiken. Op termijn moet dat toch afval schelen lijkt mij.

Meer kleur meet groenten

Wat bij vakjesborden voor mij goed werkt is verschillende soorten groenten over de verschillende vakjes verdelen, het liefst in verschillende kleuren. Op die manier heb ik het idee dat je hersenen registreren dat er veel keus is en dat werkt heel goed bij het opeten ervan. Bij groenten en bij fruit is dat altijd fijn. Of het ook zo goed werkt bij kinderen zou ik niet durven zeggen maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.

Er zijn twee maten en de grootse “volwassen” maat is niet heel erg XL, voor mij gaat het werken, maar als je enorme bergen eten wil eten van zo’n tray gaat het niet werken. Of je moet twee keer opscheppen, dat kan natuurlijk altijd.
vreetblik03Komende tijd ga ik lekker veel eten koken wat los gegeten kan of moet worden. Zodat ik de vakjes optimaal kan benutten. De drie-eenheid aardappelen-groente-vlees(vervanger) telt niet, want die vind ik saai. Ik vind het nu al een leuke uitdaging.
Je kunt deze specifieke trays vinden bij winkels als Green Jump, maar ook bij de webwinkel van Bever. De grote maat (XL) kost ongeveer 17 Euro.

Posted by on 21 maart, 2017

LEAVE A COMMENT