Ontdekkingen en Herontdekkingen #3 (+ giveaway!)

ontdekkingen3Afgelopen kerstvakantie heb ik weer allerlei dingen ontdekt en herontdekt. Tijd voor weer een nieuw overzicht dus!

Er zijn op dit moment twee initiatieven op vega(n) eetgebied die aan het crowdfunden zijn namelijk HAP Den Bosch en Novia Verde in Nijmegen. Heb je altijd al willen investeren in een eetgelegenheid? Dit is je kans!

Het is misschien een beetje als mosterd na de maaltijd, maar onthoud deze maar alvast voor het eind van dit jaar: Een kerstboom adopteren. Ik doe dat zelf al een paar jaar en dat bevalt heel goed! Na de kerst wordt de kerstboom niet verbrand, maar weer terug gezet in het bos. Een stuk vriendelijker voor het milieu en als je wil kun je de volgende kerst ook weer dezelfde boom in huis halen.

Een tijdje geleden las ik een stukje op de website One World over panty’s. Zijn ze vriendelijk voor het milieu en wat zijn de beste opties? Als een van de opties werd het merk Brain Tree genoemd, dat zijn alleen geen panty’s maar meer maillots. Ik wou ze wel graag uitproberen, dus heb ik ze besteld via internet, net als een paar sokken van het zelfde merk. De sokken zijn superzacht! De maillot is iets grover van structuur maar wel nog steeds mooi. Een goede ontdekking dus! De maillot kost € 25,- de sokken € 8,- Normaal wordt bamboe bewerkt met stoffen die slecht zijn voor het milieu om er garen van de maken maar Brain Tree doet dit dus niet.

IMG_4645[1]Hema verkoopt overigens ook panty’s die iets beter scoren op de milieuschadeschaal. Die hebben een speciaal label: Naturally Hema: Nilit Ecocare Tights. Voor zover ik weet kun je die bij iedere Hema vinden. Ze kosten € 4,95.

Oh, en over panty’s, maillots en andere kleding gesproken, er is een nieuwe serie op tv, de Slag om de Klerewereld, die over de productie van kleding gaat. Niet altijd een even vrolijk onderwerp maar zeer de moeite van het kijken waard. Je kunt de afleveringen hier terug vinden.

Sinds kort kun je bij de meeste Ekoplaza’s de vegan “melkchocolade” met hazelnoten reep van het merk Vego kopen. Zowel het exemplaar van 150 gram (€ 3,50) als de mini variant van 65 gram (€ 2,-). Wees gewaarschuwd, ze zijn echt te lekker!
IMG_0241[1]
Ik ben sinds niet al te lange tijd de eigenaar van een nieuwe theepot met een vintage look van het merk Cabanaz. Nog een theepot dus, zodat ik iedereen van nog meer thee kan voorzien. Dat betekent dus ook dat er weer een high tea aan zit te komen! Begint het bij jullie ook alweer een beetje te kriebelen? Houd dan mijn blog de komende dagen in de gaten.
IMG_4318Oh ja, sinds kort heeft Lauriekoek een Pinterest pagina. Bekijk, volg, pin dingen, doe er iets leuks mee!

Oh ja nummer 2: Herinneren jullie mijn review van het Dierenrijk kleurboek nog? Ik heb goed nieuws, want ik mag er een weggeven!

kleurboek01Wat moet je doen?

 • Laat hier een leuke reactie achter (uiteraard met een geldig e-mail adres anders kan ik je niet bereiken als je hebt gewonnen).
 • Uit alle leuke reacties trek ik volgende week dinsdag 20 januari 2015 om 20:00 de winnaar.
  Meedoen kan niet meer de winnaar is Louise. Zij heeft persoonlijk bericht van mij gehad.
 • En volg je me nog niet? Ik zou het heel leuk vinden als je dat deed. Je kunt me volgen via Facebook, Twitter, Bloglovin en Pinterest. Dank je wel!
Posted by on 13 januari, 2015

14 Comments

 • Hanneke

  13 januari, 2015

  Kleuren: leuk! Dieren: leuk!
  Dus….ik doe graag mee

 • Hanneke

  13 januari, 2015

  Prachtige theepot trouwens…
  En ik ga eens kijken naar de door jou genoemde duurzamere panty’s/maillots.

  • Laurie

   13 januari, 2015

   Dank je! Ik verheug mij erop thee te kunnen schenken aan gasten van de high tea uit deze nieuwe theepot. 🙂

 • Natasja

  13 januari, 2015

  Helemaal leuk deze kleurboeken voor volwassenen! Even lekker ontspannen en nergens anders aan denken. Ook een goed excuus om een doos mooie potloden aan te schaffen 🙂

 • Louise

  13 januari, 2015

  Op jouw blog staan altijd zulke leuke producten, om hebberig van te worden! 😉

  Ook ik ding graag mee voor het kleurboek, leuk cadeau voor mijn 30e verjaardag eind deze maand…(help!)
  (Ik volg je op Bloglovin)

 • Anita H.

  14 januari, 2015

  Hey, leuk! Dit kleurboek wil ik wel graag winnen voor een vriendin.

 • Fey

  14 januari, 2015

  Hoi Laurie,

  Jij hebt inderdaad altijd leuke dingetjes! Leuk he? Om dingen te herontdekken? Soms kom je er dan achter dat iets wat je eerst niet leuk / interessant vond, nu wel heel leuk vindt. Hahahah, heel herkenbaar. Ooh, die theepot 😀 Ik heb er zelf één met een bamboe handvat, maar deze ziet er ook heel leuk uit. Count me in!

  • Laurie

   14 januari, 2015

   Ik geef geen theepot weg he? Die heb ik zelf namelijk nodig binnenkort. Wel een mooi kleurboek.

   • Fey

    15 januari, 2015

    Ooh sorry, hahahah dat bedoelde ik niet, hmmm verkeerde woordkeuze 🙂
    Ik bedoelde met Count me in, dat ik op zoek ga naar nog een leuke theepot, haha!

 • Cornelia Boot

  15 januari, 2015

  Wow! Dat zou ik heel fijn vinden. Ik vind het moeilijk om mijn aandacht een langere tijd bij een werkzaamheid te houden. Op tafel liggen nu de kruiswoordraadsels uit de kranten, maar een beetje afwisseling zou fijn zijn en een goede oefening in focus on one thing at a time.

 • Cindy

  18 januari, 2015

  Mijn zus heeft het kleuren voor volwassenen al een tijdje geleden ontdekt en zij maakt nu de prachtigste dingen! Het lijkt me fijn om ook de tijd en de rust te kunnen vinden om me op deze manier te onstpannen… Een kleurboek is een goed begin, en dan ook nog eentje die over diertjes gaat, yay! 🙂

 • Sandra H.

  18 januari, 2015

  super leuke tips, pas je blog ontdekt, maar zal zeker regelmatig een kijkje komen nemen

 • Diane

  18 januari, 2015

  Wat een leuk kleurboek! Lijkt mij geweldig om het te winnen. Bedankt voor al het leuks dat je beschrijft en laat zien.

 • Zoë

  18 januari, 2015

  ik doe zeker mee!
  wat een super leuke winactie!

LEAVE A COMMENT