Plotz

PlotzHet modekwartier in Arnhem was voor mij tot voor kort nog vrij onbekend terrein. Nu ik het een beetje leer kennen, deel ik graag een van mijn laatste ontdekkingen met jullie: Plotz. Plotz is een winkel met t-shirts en truien voor mannen en vrouwen. Elk shirt komt met een unieke print die in de winkel op wordt gemaakt. Na 50 keer wordt de print niet meer gebruikt. Van ieder ontwerp zijn er dus hooguit 50 shirts in omloop. Zo is de kans dat je iemand anders tegenkomt, die hetzelfde als jou aan heeft, toch heel wat minder groot. 

De kleding is van biologisch katoen of biologisch katoen met bamboe en alle shirts dragen het label van de Fair Wear foundation, dat eerlijkere werk omstandigheden garandeert. De t-shirts worden tevens geprint met groene stroom. In elk shirt zit ook een stukje handwerk. Ze worden uit een transfervel gesneden door een soort printer. Daarna worden de overbodige stukjes van de print afgepeuterd en wordt de afbeelding op het shirt geperst. Dit gaat per kleur. Bij meerdere kleuren, wordt er dus meerdere malen geperst.PlotzPlotz

De prints gaan lang mee en vervagen niet in de was. Ze worden ontworpen door de eigenaresse van Plotz zelf, die een grafische opleiding deed en daarna aan ArtEZ (de plaatselijke kunstacademie) afstudeerde. Er zitten erg toffe prints bij en omdat de oplage van elke print beperkt is gaan er ontwerpen weg, maar komen er ook weer nieuwe prints bij. Als je iets leuks ziet, moet je er dus op tijd bij zijn. Omdat de aandacht voor eerlijke kleding toe neemt, is er ook meer keur in eerlijk basismateriaal. Hierdoor komen er ook steeds meer modellen t-shirts en hoodies bij.

Plotz Plotz

PlotzDe winkel van Plotz kun je vinden in het modekwartier van Arnhem (Klarendalseweg 178). Het modekwartier bevindt zich in een wijk net naast het centrum van Arnhem. Hier bevinden zich diverse ateliers van kunstenaars, maar ook winkels, die vaak ook tegelijk weer een atelier/werkplaats zijn. Het is iets verder van het centrum maar het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken, als je een dagje gaat winkelen in Arnhem.

Plotz heeft natuurlijk een webwinkel waar je de t-shirts kunt bekijken en bestellen. Oh, en uiteraard is Plotz ook te vinden op Facebook.

Posted by on 17 februari, 2014

2 Comments

 • Kirsten

  4 november, 2014

  Ben er onlangs ook voor het eerst geweest, toffe winkel he! Het modekwartier Arnhem is sowieso tof.
  Ik vind T-shirts alleen echt niks voor vrouwen….. dus aan mij hadden ze geen klant. Er zat nog een soortgelijk zaakje in de buurt met bijzondere prints, en die verkochten wel shirts met wijde halslijnen, zodat het wat vrouwelijker werd.

  • Laurie

   4 november, 2014

   Ik heb wel de shirts met de “onvrouwelijke” halslijnen (zoals op de foto hierboven) . Smaken verschillen gelukkig. 🙂

LEAVE A COMMENT