Ontdekkingen en Herontdekkingen #2

coyo04NakdVandaag opnieuw een blog over een paar van mijn persoonlijke ontdekkingen en herontdekkingen, zowel op voedsel- als op niet voedselgebied. Wat is er nieuw? Wat is er de moeite van het proeven waard? Wat zit er aan te komen? En wat is er al een tijdje niet nieuw meer maar nog steeds de moeite waard?

Marqt verkoopt Coyo kokos yoghurt. Ik denk dat de meest gestelde vraag aan mij is sinds ik dit weblog heb: Waar verkopen ze Coyo? Nu is er dus nog een verkoopadres bijgekomen, wat het een stuk makkelijker maakt om dit te vinden. Aan deze bijzondere plantaardige yoghurt op basis van kokos wijdde ik eerder deze blogpost.
coyo

AH To Go (van die kleine Albert Heijn winkels op o.a. stations) verkoopt sinds kort ook een aantal interessante producten, waaronder Nakd repen en je kunt er ook koffie met sojamelk krijgen. Daarnaast bieden ze intussen ook al drie veganistische saladeopties aan. In de normale Albert Heijn winkels is het assortiment ook al uitgebreid met producten als notenpasta, Tartex en hele lekkere biologische jam.
Nakd

My New Roots komt met een kookboek. Ik weet het, het komt pas volgend jaar eind maart uit, maar wat is het leven zonder een beetje voorpret? De schrijfster van My New Roots komt heel binnenkort wel naar Nederland om workshops te geven.

Volgende maand is er weer een Strawberry Earth Fair. Ik ben al eens eerder bij een Strawberry Earth feest geweest en dat was erg leuk. 11 en 12 oktober houden ze een festival in Amsterdam, in de Tolhuistuin. Je kunt er onder andere aan yoga doen onder leiding van Maxim Hartman (van o.a. Rembo en Rembo). Verder zijn er uiteraard dingen te zien, te doen en te eten die iets met duurzaamheid te maken hebben.

Heb je kinderen en wil je ze de verschillende soorten fruit en groenten leren kennen? Dan is het Engelstalige boekje Eating the Alphabet misschien iets voor jou. Van peer en pruim tot artisjok en asperge, ze staan erin. De stijl doet me een beetje aan Eric Carle (Rupsje Nooitgenoeg) denken.
IMG_3070[1]

tot slot: in oktober gaat de 5e editie van van VeganChallenge van start. Geef je op, doe mee en eet een maand lang veganistisch.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 11 september, 2014

LEAVE A COMMENT