Nairn’s koekjes en crackers

Nairns @ Lauriekoek.nlNairn’s ken ik vooral van de oatcakes. De laatste keer dat ik in Engeland was heb ik zelfs een klein voorraadje meegenomen. In Nederland zijn ze moeilijk te vinden. Al heb soms geluk bij het glutenvrije schap. Laatst kreeg ik een pakje van Nairns thuisgestuurd. Met daarin koekjes en crackers van Nairn’s. Nee geen oatcakes. 

Haver

De overkoepelende factor in de oatcakes, de crackers en de koekjes? Haver! Ik houd van haver, het geeft karakter aan baksels, een notige smaak en het maakt dingen voedzamer. Alle producten die ik thuis gestuurd heb gekregen zijn glutenvrij. Ze hebben ook het befaamde logo met de korenaar met de streep erdoor. Ze zijn dus geschikt voor mensen met coeliakie. Op voorwaarde dat je haver verdraagt uiteraard.

De producten bevatten een goed percentage haver de wholegrain crackers 89% de koekjes 63%. Ze bevatten helaas wel palmolie, al staat op de verpakking dat het duurzaam is. De crackers zijn niet veganistisch, want ze bevatten een klein beetje honing. De koekjes zijn wel geschikt voor veganisten, op de chunky na. Ik kan niet goed beoordelen waarom, want ik kan niet ontdekken wat er niet veganistisch aan de ingrediënten is.Nairns @ Lauriekoek.nl

Nairns @ Lauriekoek.nl

Koekjes als ontbijt?

De koekjes zijn bedoeld als ontbijt idee. Waarom je koekjes als ontbijt zo eten begrijp ik niet helemaal. Natuurlijk het is een aantrekkelijk idee maar ik neem toch liever haver in de vorm van havermout als ontbijt. De koekjes zijn bros, maar niet uit elkaar vallend bros. De gemberkoekjes zijn enorm gemberig en de blueberry koekjes smaken bijna nep, zo erg smaken ze naar bessen. Mijn favorieten zijn chunky dark chocolate & coconut en oats & syrup (met golden syrup). De ene is gewoon een lekker basiskoekje, de ander heeft een duidelijk kokossmaak en lekkere stukjes donkere chocolade.Nairns @ Lauriekoek.nl

Nairns @ Lauriekoek.nl

Nairns @ Lauriekoek.nl

Crackers

De crackers zijn er in twee varianten. Hoewel ik in eerste instantie teleurgesteld was dat het niet “mijn” oatcakes waren doen ze wel heel erg aan oatcakes denken, alleen wel dunner en knapperiger. De variant met wat zaden erin is erg lekker. Zoals zo vaak met crackers was het mijn bedoeling om ze te beleggen, maar ik vind ze zonder beleg ook lekker. Al weet ik zeker dat ze zouden opfleuren van een beetje hummus of avocado.Nairns @ Lauriekoek.nl

Nairns @ Lauriekoek.nl

Je vindt Nairn’s bij Albert Heijn en sommige onafhankelijke natuurwinkels en bij Engelse import shops. Meer informatie vind je op hun website.

Posted by on 15 december, 2019

LEAVE A COMMENT