Marley Spoon veganistische maaltijden

marleyspoon01Een van de vragen die na een paar jaar foodbloggen regelmatig terugkeert is  er een over mijn ervaringen met maaltijdboxen?  Hierop moest ik tot voor kort het antwoord altijd schuldig blijven, omdat ik nog nooit een maaltijdbox had uitgeprobeerd. De opties waren of niet interessant, of niet vegetarisch genoeg. Maar daar kwam verandering in toen ik tot de ontdekking kwam dat Marley Spoon ook veganistische maaltijdopties bleek te hebben. Dit leek mij het proberen waard.

Eenvoudig: je kiest zelf en alles word thuis bezorgd

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig, je kunt op de website van Marley Spoon kijken wat de maaltijden voor de komende weken zijn en uitzoeken wat je wil eten. Er wordt keurig aangegeven wat vegetarisch is en wat veganistisch. Je kiest dus wat je lekker vindt of je lekker lijkt, je betaalt en het wordt thuis bezorgd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een groentepakket is dat wat er wordt thuis bezorgd dus geen verrassing.

Ik koos dus voor romige kokos-pompoencurry en Oosterse couscouskommetjes. Ik werd keurig op de hoogte gehouden van wanneer mijn bestelling zou komen. De bezorger overhandigde mij een doos, ik deed de inhoud in de koelkast en dat was dat. Ik had voor twee dagen avondeten in huis.marleyspoon02marleyspoon03

Alles is heel duidelijk

Normaal gesproken ben ik denk ik voor twee dagen al drie winkels in geweest en in het weekend vaak naar de markt. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het leuk om uitgebreid te koken. Maar als de voorbereiding van mijn avondmaaltijd altijd zo zou kunnen gaan. Dat lijkt mij wel wat. De maaltijden zijn keurig verdeeld over twee bruine papieren zakken, geen verwarring dus over welk ingrediënt bij welke maaltijd hoort. De recepten zaten bovenin de doos, dus die had ik al op mijn kookboekenstandaard gezet. Ik was klaar om aan de slag te gaan.
marleyspoon04marleyspoon05

Heel snel eten op tafel

Ik begon met de romige kokos-pompoencurry. De ingrediënten wzijnvers en de kokosmelk van een merk wat ik normaal ook zou kopen. Verder is de rijst biologisch en de gember echt lekker vers en dus goed te raspen. Het eten stond extreem snel op tafel, omdat alle ingrediënten al in afgepaste hoeveelheden in de zak zitten en de groentemix tevens ook nog voorgesneden. Het duurde al met al nog geen 15 minuten, waar het recept 20 aangaf.marleyspoon07marleyspoon06marleyspoon08
De volgende dag bij de couscouskommetjes idem. Ook al “moest” (vind ik echt geen straf lieve mensen) ik op die dag zelf mijn ingrediënten fijnsnijden. Bij deze maaltijd zat trouwens biologische couscous en biologische kokosyoghurt van Abott Kinneys voor de dressing. Deze maaltijd is wel mijn favoriet van de twee.marleyspoon09

Prima porties, niet meer afval dan normaal

De porties waren prima, het waren de hoeveelheden rijst en couscous die ik normaal zelf ook aanhoud voor mijn vriend en ik. De hoeveelheden groenten waren ook goed, zelf zou ik misschien iets meer groenten in de mix gooien maar dat is persoonlijk. De harissakruiden van de couscous vond ik erg lekker.

De hoeveelheid afval, waar ik mensen nog wel eens over hoor viel mij eigenlijk heel erg mee. De hele groenten waren niet verpakt, het blik kan in de hergebruikinzamelzak of -bak en het karton kan bij het oud papier. Er zaten natuurlijk een paar plastic zakjes bij, maar als ik zelf nootjes en geraspte kokos koop bij de biowinkel zijn die ook verpakt in plastic. In het ideale leven zou ik alles in bulk moeten kopen, maar ja.

De basis heb je als het goed is in huis

Je krijgt als je bestelt een mailtje om je te herinneren aan wat je in huis moet hebben om te kunnen koken. In mijn geval was dat olie, suiker, zout en peper. Iedereen heeft dat vrijwel in huis. Ik denk dat trouwens ook dat vrijwel iedereen deze recept kaartjes een maaltijd kan bereiden, de instructies zijn heel erg duidelijk en overal staan foto’s bij. Je kunt zelfs tijdens de bereiding nog een hotline bellen voor als je vragen hebt! Op de recept kaarten staan ook de voedingswaarden per portie vermeld.

Er stond trouwens nog een grappig foutje op een van de recept kaarten. De gehate kruiden. Ik heb er erg om kunnen lachen. Ik had dus niet alleen twee hele makkelijk kookdagen, ze wisten mij zelfs nog een goede lachbui te bezorgen, die Marley Spoon.marleyspoon10

Natuurlijk betaal je voor gemak extra

Zoals ik hierboven al aangaf brachten deze twee dagen aan maaltijden mij een soort mini kookvakantie. Iemand kwam alles thuisbezorgen, zorgde voor de goede porties. Ik hoefde alleen maar een recept te volgen wat niet moeilijk was en bijzonder helder uiteengezet werd op de recept kaarten. Ik houd bijzonder veel van alles zelf doen maar ik snap dat er mensen zijn die het heerlijk vinden dat er zo’n box bestaat. Je betaalt wel voor de factor gemak maar dat is logisch.

Nu ook veganistische opties!

Het is leuk dat ze bij Marley Spoon nu ook naast vegetarische maaltijden ook veganistische maaltijden zijn gaan aanbieden. Er zullen ongetwijfeld veganisten zijn die ook wel eens maaltijden thuis willen laten bezorgen en wie weet gaan andere mensen ook wel eens (vaker) voor de veganistische optie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 23 oktober, 2017

LEAVE A COMMENT