Lekker vegetarisch eten in Antwerpen

Lekker vegetarisch eten in Antwerpen @ Lauriekoek.nlZoals jullie eerder konden lezen was ik de afgelopen dagen in Antwerpen. Naast fijne musea en winkels kun je er natuurlijk ook lekker eten. Ja ook als vegetariër. Het is soms even zoeken, sommige restaurants hebben standaard geen vegetarische opties, sommige juist wel. Het kan geen kwaad van te voren even te kijken waar je goed terecht kunt als je graag vegetarisch of veganistisch eet.

Hieronder volgen een aantal tips van plekken die ik heb bezocht en de moeite waard vind om met jullie te delen.

Paul’s Boutique

Op mijn eerste dag in Antwerpen ben ik min of meer op Paul’s Boutique (vernoemd naar het album van de Beastie Boys) afgelopen. Ze hebben hier veel verschillende voordelige hamburgers, waaronder een flink aantal vegetarisch en veganistisch. Ik had geen idee wat te verwachten, maar het was een aardige burger. Met een bakje patat er bij heb je een complete maaltijd.

Doi Doi

Een van mijn favorieten in Antwerpen is Doi Doi. Hun motto is “no food no fun” iets waar ik het van harte mee eens ben. Een superlekker broodje Bahn Mi, een lekkere kop miso oep, verrukkelijke spring rolls, tofusaté en rijst met pindasaus. Ik vind het echt een aanrader. Je kunt er prima als vegetariër en als veganist terecht. Alles is trouwens niet alleen kleurrijk, maar ook een lust voor het oog. Ik ben tevreden naar huis gerold. Als ik weer in Antwerpen ben ga ik zeker nog een keertje langs.Vegetarisch in Antwerpen - Doi Doi @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Doi Doi @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Doi Doi @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Doi Doi @ Lauriekoek.nl

Tota

In Antwerpen kun je ook empanada’s krijgen. Dat zijn goed gevulde pasteitjes die gevuld worden en gebakken. Het deeg eromheen is zacht en een beetje broodachtig. Nom nom! Je vind ze bij Tota. Waar ze verschillende vegetarische en ook veganistische opties kan vinden. Door de manier waarop de pasteitjes dicht gemaakt zijn kun je zien welke vulling erin zit. Slim! Je kun je ze in verschillende porties bestellen, al gelang je honger. Met verschillende sauzen.Vegetarisch in Antwerpen - Tota @ Lauriekoek.nl

Juliette

Juliette is het “zusje” van de broers van Julienne. Een befaamd vegetarisch restaurant, want ik niet helemaal vegetarisch vind want ze serveren er ook wat opties met vis. De eeuwig terugkerende discussie. Hier lunchte ik met salades een kroketje en een flink stuk “Marokko in laagjes”. Het eten was lekker, de porties royaal maar wel erg basic en zeker behoorlijk aan de prijs. Ze verkopen mijn favoriete Michelberger kokoswater en bij Juliette is ook nog een winkel met een behoorlijk aanbod exclusieve thee en kruiden en olijfolie.Vegetarisch in Antwerpen - Juliette @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Juliette @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Juliette @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Juliette @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Juliette @ Lauriekoek.nl

Tartoer Vespa Bar

Een adres dat niet op mijn lijstje stond maar waar ik wel fijn geluncht heb is Tartoer Vespa Bar. Ze hebben er allerlei soorten zoetigheden en ook ijs en ijslollies. Ook voor veganisten valt er van alles te kiezen. De bar is tevens een het start- en eindpunt voor de verhuur van Vespa’s en staat ook vol met allerhande Vepsa parafernalia.

Hoeked

Houd je van zoetigheid? Dan kan ik je Hoeked van harte aanbevelen. Hier vind je prachtige donuts, die nu eens niet rond zijn, maar vierkant. Een aanrader vind ik de Berliner gevuld met crème de pattiserie. Ook hier vind je vegan opties. Vegetarisch in Antwerpen - Hoeked @ Lauriekoek.nl

Vegetarisch in Antwerpen - Hoeked @ Lauriekoek.nl

Bier

Voor bierliefhebbers is er ook van alles te beleven in Antwerpen. Je kunt natuurlijk naar het Elfde Gebod gaan, wat echt een begrip is, maar sinds kort is er ook een andere optie bijgekomen voor bierliefhebbers namelijk de Beerlovers Bar. Het is geen klassieke bruine kroeg, het interieur is modern en fris en er is een zeer uitgebreide bierkaart, waaronder ook een hoop aparte craft biertjes. De persoon achter de toog geeft graag uitleg.

Koffie et cetera

Tot slot nog een paar aanraders op koffiegebied. Bijvoorbeeld Paco, een klein espressobarretje waar ik een goede kop koffie dronk en Tinsel, waar ze, naast koffie ook zelfgemaakte macha shakes met havermelk en kombuchadrankjes aanbieden. Erg lekker! Je mag er zelf je bestelling op een bonnetje noteren en aangeven waar je zit. Grappig bedacht. Ik heb er niet gegeten maar het eten zag er goed uit.

Omdat ik in de vakantieperiode in Antwerpen was, waren er helaas ook een aantal zaakjes dicht, waaronder Starfish and Coffee. Het zag er uit als the place to be, maar er hing een briefje op de deur dat ze tot half augustus op vakantie waren. Mocht je dit na augustus lezen, ga er dan vooral wel langs en vertel me wat je er van vond.

Posted by on 27 juli, 2018

LEAVE A COMMENT