INFNTI Amsterdam + PRITI NYC Review

INFNTIAls je naar Amsterdam gaat om leuk te winkelen buiten de winkelstraten, zoals de Kalverstraat om, moet je wat mij betreft echt langs de Haarlemmerdijk (het verlengde van de Haarlemmerstraat). Er zitten niet veel grote ketens, je vindt er juist de leuk winkeltjes met dat interessante assortiment. Sinds kort is er weer een leuke winkel bijgekomen: INFNTI een winkel met kleding en accessoires speciaal gericht op de yoga beoefenaar.

INFNITI is een mooie lichte winkel met mooie jugendstil tegeltjes, waar ze onder andere yogakleding verkopen die uitstekend geschikt is om yoga in te beoefenen maar ook gewoon om zo te dragen. Veel merken die kleding maken om yoga in te beoefenen zijn duurzaam. Veel mensen die yoga beoefenen vinden duurzaamheid belangrijk en andersom volgens mij ook, want mensen met een interesse voor duurzaamheid, beginnen of doen zelfs aan yoga doen. Naast duurzaam is de kleding ook mooi, dat is natuurlijk ook belangrijk!
INFNTI

INFNTIZo hebben ze bijvoorbeeld een spijkerbroek van het merk Yoga Jeans, waarin je aan yoga kunt doen maar je kunt hem ook “gewoon” als comfortabele spijkerbroek dragen. De broek is lekker stretchy en flexibel en geschikt voor de meest diverse poses. De eigenaresse, Jolanda, heeft zelf alle houdingen erin geprobeerd en kan uit ervaring beweren dat je er echt zonder kleerscheuren yoga in beoefenen. Ze hebben hem in allerlei kleuren en ook met een iets hogere taille. Naast Yoga Jeans is er kleding van Mandala, Stella Nova, Wellicious, Won Hundred en tassen van My Paperbag. Ook verkopen ze yogamatjes met een leuk tie-dye effect en meditatiepoefjes en -stoeltjes.

INFNTI      IMG_0625[1]

Jolanda heeft niet alleen een winkel, ook ze geeft ook op de woensdagavond yogales op IJburg in Amsterdam. Een gedeelte van het geld wat ze daarmee verdient gaat naar de daklozen van Amsterdam. Verder is ze ook betrokken als yogadocent bij een aftersummer yogaweekend in Italië.

Bij INFNTI hebben ze ook verzorgingsproducten van het merk MischaRocks, dit zijn producten die natuurlijk mogelijk zijn, en nagellak van PRITI NYC. Daarvan kreeg ik een flesje mee om te proberen. als liefhebber is dit geheel aan mij besteed. De nagellak is veganistisch, heeft het vegan keurmerk van PETA èn van vegan.org en het leaping bunny logo. Het is dus absoluur proefdiervrij. In PRITI NYC nagellak ontbreken een hoop chemische stoffen die wel in de gewone lak zitten, waardoor het ook geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen. Er is van dit merk trouwens ook een nagellakremover zonder aceton en andere rommel. Deze ruikt niet chemisch, maar naar citroen en won niet al te lang geleden de ELLE green beauty award.
INFNTI

Ik testte nagellak in de kleur queen of night tulip. Deze mooie donkerrode nagellak dekt in een keer en heeft een hele mooie glans. De nagellak vloeit mooi uit tijdens het lakken zodat je heel snel je hele nagel mooi bedekt hebt. Bovendien vond ik dat de nagellak snel droogt, handig als je net als ik een geduld hebt en veel te snel van alles gaat doen. Er is nog geen chipje vanaf gesprongen.

PRITI NYC      PRITI NYC

Nieuwsgierig geworden? INFNTI is gevestigd aan Haarlemmerdijk 169 te Amsterdam. Meer informatie vind je op de website van INFNTI en uiteraard kun je ze ook volgen via Twitter en vinden op Facebook.

Posted by on 10 september, 2013

1 Comment

  • schilderij

    10 september, 2013

    Wat een lieflijke kleurtjes!

LEAVE A COMMENT