Boekrecensie: Groente & Fruit

IMG_8713[1] Groente en fruit. De vorige blogpost ging er nog even over, het liedje welteverstaan. Vandaag gaat het om echte groente en fruit. Dit kookboekje gaat over alles wat je op de markt kunt kopen en uit je moestuin kunt halen. De zomer is echt een tijd dat je veel keuze hebt. Het vakantiegevoel wordt nog eens versterkt doordat er voorin in allerlei talen staat vermeld hoe je naar de dichtstbijzijnde markt kunt vragen.

Groente en fruit een kookboekje met een retro uiterlijk

Het uiterlijk is een soort retromodern. Als je het Instagram van Lotta Kuhlhorn bekijkt zie je dat dat haar kleurrijke stijl is en je ziet regelmatig supercoole groente posters voorbij komen, ze ontwerpt namelijk ook huis- en keukenspullen. Er staan trouwens niet alleen tekeningen in het boek, er staan ook veel foto’s in van de recepten. Het is een vrolijk geheel. En het poppetje op de achterkant? Dat is volgens mij Lotta zelf. Aan het colofon te zien heeft de hele familie Kuhlhorn meegewerkt aan het kookboek.
IMG_8720[1]

IMG_8718[1]

Natuurlijk heeft groene en fruit een hoofdrol

Natuurlijk staan er recepten in met groente en fruit in de hoofdrol. Er staan zelfs recepten in voor verzorgingsproducten! En natuurlijk salades, dressings, sauzen, bijgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, chutney en jam. Er is veel te kiezen. De meeste dingen zijn niet ontzettend ingewikkeld. De inmaakrecepten zullen het meeste tijd kosten denk ik. Het boekje is niet helemaal vegetarisch, maar er staan echt heel weinig recepten in met vlees of vis. Sterker nog ik heb maar een recept met vlees weten te ontdekken.
IMG_8716[1]

Niet echt geschikt voor veganisten

Echt geschikt voor veganisten is het dan weer niet, er wordt wel redelijk vaak zuivel en boter gebruikt. De hoofdstukken zijn ingedeeld per groente en fruit soort. Mijn favoriete hoofdstuk is het hoofdstuk over courgette en aubergine. De befaamde klassiekers staan er in zoals pastasaus en ratatouille, maar ook met panko gepaneerde aubergine en nasu dengaku (aubergine met een soort misomarinade). Aubergine en miso, twee van mijn favoriete ingrediënten.
IMG_8719[1]

Dit boek is ook een beetje bedoeld om mee op vakantie te nemen en om zo met dit boek in je hand het meeste te maken van het lokale aanbod. Volgens mij is dat wel gelukt want hoewel ik deze zomer niet op vakantie ga begint het toch wel een beetje te kriebelen. Gelukkig kun je er ook tijdens een zogenaamde staycation vast uitstekend mee uit de voeten.

Groenten & Fruit
Lotta Kuhlhorn
Uitgeverij Fontaine
€ 12,95

Posted by on 26 juni, 2017

LEAVE A COMMENT