Green Age

IMG_6114[1]
Er komen steeds nieuwe granen en pseudogranen bij in Nederland. Dat komt goed uit, want ik probeer graag nieuwe dingen. Afgelopen tijd probeer ik teff uit, in verschillende vormen en nog wat andere interessante (pseudo)granen van het merk Green Age. Voor de mensen die zich bij mijn eerdere stukje over freekeh afvroegen of het ook biologisch kon: Lees vooral verder, want het antwoord is ja!

Freekeh is een geroosterde groene tarwe en is op de Nederlandse markt heel en gebroken verkrijgbaar. Het verschil is dat de gebroken versie een kortere kooktijd heeft en de hele versie heeft een wat ander mondgevoel, want het is een hele korrel. Beide zijn biologisch, ze zijn van het merk Green Age. Freekeh is nog relatief onbekend in Nederland maar misschien word het wel de volgende quinoa, het is fijn dat er nu een biologische versie van is.
IMG_6121[1]
Teff is het volgende wat ik sinds kort heb ontdekt, ik ken het al wel van het glutenvrij bakken in de vorm van meel, maar nog niet in de vorm van vlokken en gepoft. Teff is een langzame koolhydraat. Sommige duursporters zweren erbij. De korreltjes van teff zijn zo klein, je kunt zo onmogelijk pellen voor het malen. Teff is dus eigenlijk altijd “volkoren”. Vanwege die kleine korreltjes is het moeilijk teff zelf te poffen, ze verbranden razendsnel. Daarom is het handig dat ze nu zo verkrijgbaar zijn, net zoals teffvlokken. Handig om zelf mueslirepen mee te maken bijvoorbeeld, of om als paneerlaagje te gebruiken, of als basis voor een taartbodem. Ik ga kijken of ik komende tijd een recept kan bedenken wat ik met jullie kan delen, hier op mijn blog. Ook de Teff van Green Age is natuurlijk biologisch.IMG_6119[1]
IMG_6120[1]
Ik probeerde van Green Age ook de spelt uit Nederland en de Calasparra rijst (met AOC) voor risotto en paella uit. Aanbevolen!

Gaat je hippie alarm af bij al die verschillende granen? Probeer gewoon eens wat uit ter afwisseling. Je zal zien dat pseudogranen als boekweit en spelt meer de reputatie hebben van iets hippie-achtigs dan de smaak. Het zou zonde zijn als je ze daarom links zou laten liggen.

Voor meer informatie, verkoopadressen en recepten kun je terecht op de website van Green Age.

 

Posted by on 9 september, 2015

LEAVE A COMMENT