Boekrecensie: De Easy Vegeterranean

Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl Misschien ken je het kookboek Vegeterranean wel. Het is een kookboek geschreven door twee mensen die een Vegetarisch hotel runnen in Italië. Het enige minpunt was dat de recepten die daar in staan veel tijd vergen om klaar te maken. Daarom is er nu dit boek, met minder bewerkelijke recepten maar met dezelfde Italiaanse flair.

De lange tijd die het kostte om de recepten klaar te maken was niet het enige minpuntje.  Een de grootste rampen ooit qua recepten komt uit het boek Vegeterranean: een taart met een vulling van prei en melk. De smaak van de lange doorgekookte melk gecombineerd met prei die totaal smakeloos is geworden. Ugh. En ik had keurig gedaan wat het boek zei.

Easy Vegeterranean

Over naar de Easy Vegeterranean, de voorkant is echt een plaatje met dessert wat net een schilderij lijkt. Er staan aan de binnenkant van het boek bij elk recept keurig vermeld of een gerecht glutenvrij en/of veganistisch is. Als er aanpassingen kunnen worden gedaan om een gerecht alsnog glutenvrij of veganistisch te maken, worden die altijd keurig gegeven. Bij elk recept staat ook een mooie foto.Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Bij ieder recept wordt aangegeven of het makkelijk, gemiddeld of moeilijk is om te bereiden. De meeste recepten hebben de kleur groen, van eenvoudig. Een paar recepten zijn gemiddeld en een paar ook moeilijk. De Italiaanse keuken neemt een grote plaats in in het boek, maar ook sushi komt voorbij en een paar Braziliaanse gerechten. Leuk zijn ook de desserts waar wordt geëxperimenteerd met tapioca en agar-agar.

In het boek wordt trouwens wel uitgelegd dat Alberto vindt dat er voor Parmezaanse kaas (met dierlijk stremsel) geen dieren hoeven te worden gedood, omdat er heel weinig stremsel nodig is per kaas. Tegelijkertijd geeft hij ook aan dat hij het mensen graag naar de zin wil maken en ook rekening wil houden met idealen.

Ik kijk er naar uit om de komende tijd uit dit boek te koken en ooit hoop ik eens te verblijven in het hotel, want het ziet er prachtig uit en het eten is er volgens mij heerlijk, daar twijfel ik niet aan.Easy Vegeterranean boekrecensie @ Lauriekoek.nl

De Easy Vegeterranean
Alberto Musacchio en Malu Simões
Uitgeverij Karakter
€29,95

Posted by on 12 juni, 2014

LEAVE A COMMENT