Degrow lab kombucha

Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nlDegrow lab kombucha. Het was een beetje een vreemde eend in de bijt op de Horecava, maar ze stonden er mooi wel, naast een andere favoriet van mij Rozebunker. Ik probeerde hun kombucha uit en wist meteen: ook over deze kombucha moet ik bloggen!

Degrow lab

Degrow lab is opgericht in 2020 tijdens de coronatijd. Het gaf de oprichters iets positiefs om op te focussen. Het begon als een klein do-it-yourself project maar werd al snel een obsessie. Duurzaamheid, fermentatie en community zijn voor hen versterkende waarden. Ze kopen lokaal in en verkoop hun product ook lokaal. De naam Degrow lab komt van de Degrowth movement, wat neer komt op het gebruiken van minder grondstoffen terwijl het welzijn toeneemt. Het respecteren van de grenzen van de aarde.Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nl

Echt kombucha

Bij het fermenteren van hun kombucha maakt Degrow lab gebruik van hun scoby’s, biologische thee en rietsuiker. Daarna gaan ze creatief aan het werk met smaakcombinaties. De kombucha is niet gepasteuriseerd en gemaakt met de echte kombucha “zwam”. Wat het echt kombucha maakt, met alle goede bacteriën erin. Er zijn nog steeds geen regels in Nederland rond kombucha (je mag werkelijk alles dus kombucha noemen), dus het is altijd belangrijk om dit na te vragen als je het belangrijk vindt. Echte, niet gepasteuriseerde kombucha moet, net als de kombuchas van Degrow lab, koel worden bewaard.

Degrow lab heeft momenteel drie varianten.

Original

Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nlLaat ik beginnen bij hun orginal kombucha met sencha groene thee en keemun zwarte thee. Deze kombucha heeft echt een uitgesproken theesmaak voor een kombucha en at is heel aangenaam. Kombucha wordt meestal alleen van zwarte thee gemaakt, omdat zwarte thee langer getrokken zou kunnen worden zonder bitter te worden. Degrow lab laat zien dat dit dus niet zo hoeft te zijn. Een hele goede instapkombucha voor mensen die willen weten hoe kombucha puur smaakt zonder extra smaakmakers.Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nl

Harvest spice

Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nlDe harvest spice variant is met met wortel en gember. Gember werkt eigenlijk altijd heel goed bij kombucha, door de combinatie met wortel doet het mij op een of andere manier ook een beetje aan diksap denken. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar het is best lekker. De gember in dit drankje komt van afval van een productieproces, wat hier opnieuw gebruikt wordt. Zodat ieder gedeelte van de gember wordt gebruikt.Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nl

Orange & hibiscus

Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nlMijn persoonlijke favoriet heb ik voor het laatst bewaard, de kombucha met sinaasappel en hibiscus. De sinaasappelsmaak komt van schillen van sinaasappels die zijn uitperst, dus dat is een mooie no waste oplossing. Hibiscus werkt echt heel goed met kombucha, de zuren complimenteren elkaar heel mooi en de sinaasappel geeft een extra frisheid. Volgens mij heb ik nog nooit eerder kombucha met hibiscus geproefd en als ik dit drink denk ik: waarom eigenlijk niet? Het werkt zo ontzettend goed.Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nl

Je kunt de kombucha van Degrow lab kopen op hun eigen website waar ze een webshop hebben. Ook staan daar de verkoopadressen vermeld.
Degrow lab kombucha @ Lauriekoek.nl

Posted by on 22 februari, 2024

LEAVE A COMMENT