De Kleinste Soepfabriek – Nieuwe veganistische soep

De Kleinste Soepfabriek Vegan Soep - Lauriekoek.nlOp de Biobeurs laatst kreeg ik van de mensen van De Kleinste Soepfabriek een potje veganistische soep mee, om te proberen. Dit is een éénpersoonssoep zonder gistextract uit hun nieuwste lijn met veganistische soepen. Gisterenavond had ik even geen zin om te koken. Hoogtijd dus voor soep! 

De Kleinste Soepfabriek Vegan Soep - Lauriekoek.nl

Ready-to-eat Creamy Pumkin Soup

Dit is dus een veganistische pompoensoep. Creamy door de kokos en voedzaam door het gebruik van linzen. Toen ik het potje opentrok vroeg ik me in eerste instantie af of ik het vacuüm per ongeluk te vroeg had verbroken, want de soep zag er zo geelgroen uit. Alleen hoorde dat zo en hij smaakte ook niet bedorven of raar.

Het opwarmen was wel even een klusje waar ik mijn aandacht bij moest houden want deze soep is veel dikker dan ik van de kleinste soepfabriek gewend ben. Er hoeft ook geen water bij om het te verdunnen. Je kunt het ook als saus kunt eten, bijvoorbeeld met wat rijst erbij. Voor mij persoonlijk is deze portie wel aan de kleine kant. Ik kan makkelijk een heel potje soepfabriek soep in mijn eentje op, geen enkel probleem. Deze portie is voor mij eerder lunch- dan dinermateriaal, maar voor de kleine eter is het ideaal.

Goed, op papier is het een score van 10/10. Geen gistextract, veel mensen vinden het omstreden (persoonlijk heb ik er niets op tegen) en veganistisch, dus voor veel mensen geschikt. En toch nog 150 gram groente per potje. Alleen de smaak… daar moet ik eerlijk over zijn, dat is hem voor mij persoonlijk niet zo. Of het nou de kruiden is, of de papperige structuur of beiden, ik weet het niet. Ik vond hem weeïg. Ik heb hem opgegeten, maar ik zou hem zelf niet nog eens kopen.

De Kleinste Soepfabriek

Er zijn zeker soepen van De Kleinste Soepfabriek die ik wel lekker vind, zoals Marokkaanse harira, acqua cotta en tomaten-crèmesoep. Oh en niet te vergeten de tomatenbisque, die kocht ik regelmatig. Voor de mensen die het zich afvragen of ik de Laurie ben achter de Chinese tomatensoep. Nee dat ben ik niet, ik maak die altijd zelf. Er zijn meer Laurie’s op de wereld.De Kleinste Soepfabriek Vegan Soep - Lauriekoek.nlEr zijn dus nog twee andere soepen in de dezelfde veganistische lijn: pea & veggies en massaman currysoep. Die heb ik tot heden toe nergens in de winkel kunnen vinden edn helaas dus niet kunnen uitproberen voor deze review. Dat is soms het nadeel van de Biobeurs, je ziet er dingen die je soms niet meteen overal kan kopen.

Voor meer informatie en een lijst van verkoopadressen van De Kleinste Soepfabriek soepen kun je terecht op de website van De Kleinste Soepfabriek.

Posted by on 1 maart, 2018

LEAVE A COMMENT