Groentebroer – online groente en fruit bestellen

Groentebroer @ Lauriekoek.nl
Groentebroer is een groenteboer maar dan een die ook online bestellingen aanneemt. Dat is fijn want ik woon sinds een jaar in een vinexwijk. Er is een klein winkelcentrum met een paar ketens en een bakker en een delicatessenwinkel, genoeg voor de dagelijkse boodschappen, alleen zijn er een paar winkels die ik mis. Een daarvan is een goede groenteboer. Nu heb ik tijdens de corona pandemie een ding geleerd: alles kan online. Dus ik plaatste een bestelling bij Groentebroer.

Ook per stuk en per gewicht

Bij Groentebroer hebben ze alle groente en fruit die je bij een goed gesorteerde winkel verwacht. Je kunt per stuk maar vaak ook per gewicht bestellen. Wil je net als ik maar twee bananen, dan krijg je die, je bent niet verplicht een hele tros te bestellen. Er wordt geleverd door heel Nederland en een gedeelte van België. Er is geen minimum bestelling dus je kunt ook een appel laten bezorgen als je dat wil. Wel is het zo dat hoe meer je bestelt, hoe lager de bezorgkosten worden.Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Hoera voor aardbeien, dragon en knoflook

Er zijn heel veel dingen bij waar ik in de supermarkt tevergeefs naar zoek. Zoals verse knoflook, verse dragon en lambada aardbeien. Die laatste komen trouwens nu uit de Nederlandse kas en zijn echt geweldig van smaak. Van zo’n bakje fleurt mijn hele humeur op. De verse knoflook ook trouwens, gedroogde knoflook heeft voor mij vaak een kurksmaak, dus ik koop het graag vers. Van dragon snap ik niet waarom het zo moeilijk te krijgen is in Nederland, maar aangezien mijn pogingen om het zelf te kweken jammerlijk hebben gefaald ben ik blij dat sommige winkels het wel verkopen.
Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer heeft heel veel

Bij groentebroer hebben ze een groot assortiment, met verschillende rassen en varianten groente, fruit en aardappels zoals verse Rattes). Ze hebben daarnaast ook sappen, noten, dadels, paddenstoelen, linzen en bonen in het assortiment. Ook de groente, fruit en andere verse ingrediënten waarvoor ik normaal gesproken naar een speciaalzaak ga zoals: kousenband, yams, sereh, verse geelwortel, laos en okra kun je hier bestellen. Ook is er een ruimte keuze uit zeegroenten, van zeesla tot lamsoor, wakame en zeebanaan. Van die laatste had ik tot ik rondkeek op de website van groentebroer geen idee dat het bestond. En ze hebben er ook eetbare bloemen en zelfs eetbare rozen, voor als je je taart wil decoreren. Bij ieder product is met een vlaggetje aangegeven waar het vandaan komt. Als je uit eigen land wil winkelen is daar een apart kopje voor op de website. Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Service

Tijdens het bestelproces ging er iets mis met betalen waardoor ik mij afvroeg of mijn bestelling goed was doorgekomen. Ik stuurde een mail. Daar werd ik de volgende dag al over teruggebeld. Mijn bestelling was goed doorgekomen en zou dus op de dag die ik had gekozen op de aangegeven tijd ook bezorgd gaan worden. Dat gebeurde dus ook, ik had voor de avond gekozen en binnen het aangegeven tijdsvak werd er aangebeld.

Goed verpakt

Alles kwam in een kartonnen doos die is onderverdeeld in compartimenten. Veel van de items die zijn afgewogen zitten in papier maar er was ook zeker wat plastic bij. Nou zal ik niet liegen, als ik ergens boodschappen doe ga ik ook niet elke winkel af tot ik een plasticvrij alternatief heb gevonden. En ik kan mij zo voorstellen dat Groentebroer zelf het ook al zo aangeleverd krijgt. Alles was koel en vers, om de delicate aardbeien was zelfs een extra kartonnen doosje gedaan zodat ze het transport goed zouden doorstaan.
Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Groentebroer @ Lauriekoek.nl

Koken maar

En nu? Nu ga ik komende dagen lekker koken uit mijn kookboeken met de groente en fruit die ik bij Groenteboer heb besteld. De aardbeien? Die zijn natuurlijk al op. Als je ook wil bestellen bij Groentebroer kan dat via hun website.

Posted by on 22 april, 2022

2 Comments

 • Paaul Looijé

  19 juli, 2022

  vandaag enkele kern gebeld alsparticulier om via de telefoon te bestellen, doch ieder keer werd de tellefoon weer neergelgd.
  Ik was alklant en mijn adres is:

  • Laurie

   19 juli, 2022

   Ik heb even je complete adres en telefoonnummer weggehaald. Ik wil je op het hart drukken hier voorzichtig mee om te gaan. Reacties hier zijn compleet openbaar en ook mensen die kwaad willen kunnen meelezen.
   Als je contact op wil nemen met Groentebroer, wat ik aanneem gezien je reactie. Ga dan naar de website van Groentebroer. Ik ben net als jou klant en kan dus niets voor je doen verder.

LEAVE A COMMENT