Dadawan

dadawan02Dadawan betekent grote kom, maar het staat in Maastricht ook wel bekend als een groot restaurant met een mix van Aziatische en Westerse gerechten op de kaart. Sinds kort is er een vestiging in Arnhem geopend. Dit is eveneens een grote zaak met daarnaast een afhaalloket. Ik was wel benieuwd wat ik in die grote kom zou vinden. Nadat ik op de kaart had gezien dat ze bibimbap aanboden was de keus snel gemaakt. Ik ging er eten.
Naast bibimbap, staan er ook enkele andere komgerechten op, zoals diverse noodlegerechten (de dadawan), curry’s, sushi, maar ook gerechten van de grill, kreeft, burgers en enkele bijgerechten. Al met al een niet al te grote overzichtelijke kaart, met genoeg keus.

Eten uit een kom

In de hal stonden overigens de meest aandoenlijke kommetjes met kattenprint. Ik vroeg mij af of we daaruit zouden gaan eten, maar toen ik eenmaal het voorgerecht had besteld kwamen er geen kattenkommetjes op tafel maar een bord met sushi (vegetarisch met avocado, zeewier en komkommer), een bord met loempia’s en een kommetje met kimchi waarvan de bediening na navraag keurig kon aangeven dat het geschikt was voor vegetariërs (iets waar ik wel aan toe was sinds het sauzengedoe bij Frites Atelier).

Sushi en een knetterend hoofdgerecht

Het door mij bestelde eten kwam razendsnel op tafel. De sushi was echt lekker een milde groentesmaak en de zeewier zat erin gerold en er was zeewier bovenop gesprenkeld. De loempia’s waren vrij standaard, niet echt bijzonder, de kimchi was lekker maar niet bijzonder uitgesproken (en vermoedelijk ook niet gefermenteerd).dadawan01

Na de voorgerechten kwam de bibimbap, geserveerd in een gloeiend hete kom die speciaal verwarmd wordt tot 250 graden, volgens de kaart. Ik geloof het graag, er kwam een enorme warmte vanaf en hij knetterde als een haardvuurtje. Er werd voorgedaan hoe de boel moest worden omgeroerd, om alles op de juiste manier te eten.

Bibimbap eten en roerbakken tegelijk

Er zit vanalles in: wortel, taugé, mais, kool, komkommer en ik kwam ook nog een paar paddenstoelen tegen, ook was er zoete omelet en een eidooier voor smeuïgheid. Erbij werd ook nog meer kimchi geserveerd, een ketjapachtige saus en een ingelegde rettich. Het was lekker maar het was ook een gigantische kom eten qua hoeveelheid. Ik bleef goed roeren omdat ik lekker aangebakken stukjes op de bodem vond, maar ook bang was dat het zou aanbranden. Het was een soort roerbakken en eten tegelijk.

Grote porties maar over een doggybag word niet lastig gedaan

Uiteindelijk kreeg ik mijn kom niet helemaal leeg. Ik vroeg om een doggybag en daar werd gelukkig totaal niet moeilijk om gedaan. Wat dat betreft krijgt Dadawan van mij zeker bonuspunten. De bediening gaf ook aan dat we eventueel een volgende keer ik ook samen met iemand een bibimbap kon bestellen in plaats van ieder een. Een goede suggestie.

Al met al ga ik zeker nog een keer terug, al is het maar voor de vegasushi of een snelle afhaalhap. De laatste tijd openen allemaal leuke nieuwe restaurants hun deuren, ik ben benieuwd wat er nog meer bij gaan komen. Ik houd je op de hoogte.

Dadawan Arnhem zich in het voormalig ABN Amro gebouw aan het Gele Rijdersplein.
Voor meer informatie: www.dadawan.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 22 november, 2016

LEAVE A COMMENT