Clearspring

ClearspringEen tijdje geleden ontdekte ik bij Gimsel in Rotterdam hele lekkere rijstwafels van het merk Clearspring. Ze zijn zoutig en hartig en verkrijgbaar in een teriyaki- en in een sojasaus met sesamvariant. Verslavend lekker! Ik was benieuwd naar andere producten van het merk, of die ook zo lekker smaakten.

Clearspring is een merk wat vooral Japans- en macrobiotisch georiënteerde producten in het assortiment heeft, zoals zeewier, miso en tofu, rijstazijn en uiteraard ingrediënten voor de sushi. Voor zo ver ik weet zijn alle producten biologisch. Veel producten dragen ook het vegan society logo, dit garandeert dat er geen dierlijke ingrediënten gebruikt zijn.

Ik probeerde de volgende producten:

Amazake
Amazake is volgens mij een typisch macrobiotisch ontbijt. Het bestaat uit gefermenteerde rijst en in dit geval ook gierst, thats it. Het is om die reden ook glutenvrij. Je kunt er zelf een prafait van bouwen met fruit en jam of er bijvoorbeeld een smoothie van maken. Het is een soort rijstepap, maar dan veel lekkerder dat normaal. Het is zoetig door de natuurlijke suikers, er is geen zoetmiddel aan toegevoegd.

Bruine rijst miso
Miso is iets typisch een product wat je als vegetariër of veganist vroeg of laat wel een keer gaat leren kennen. Het is een soort instantsoep, maar dan een stuk gezonder. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde soja en in dit geval is daar rijst aan toegevoegd. Fermentatie geeft een bepaalde hartige, zoutige, maar ook zoetige smaak. Je kunt een lepeltje miso aan warm water toevoegen en voila: hartige soep. Je kunt het ook in dressings gebruiken, gebruik dan de wat mildere, witte shiro miso. Als je een pot met miso geopend hebt, dan kun je deze het beste in de koelkast bewaren. De bruine rijst miso van Clearspring gewoon goede, lekkere miso. Het is overigens niet gepasteuriseerd. Dat klinkt eng maar dat betekent dat alle goede bacteriën van het fermenteren niet dood zijn gemaakt door verhitting.Clearspring

Noedels
De noedels van Clearspring bevatten naast tarwe ook bruine rijst en boekweit. De boekweitnoedels zijn bijzonder dun. Ze zijn in drie minuten gaar en zijn lekker (veel lekkerder dan standaard supermarktnoedels) en erg makkelijk als je snel je maaltijd klaar wil hebben. Persoonlijk zou ik ze in de misosoep doen. Wat je ook kunt doen is er sushi mee maken.Clearspring

Posted by on 20 maart, 2014

1 Comment

  • Petra

    21 maart, 2014

    De boekweit noodles heb ik wel eens gegeten en die vond ik heel erg smakelijk!…een echte aanrader vond ik!

LEAVE A COMMENT