Campingaz attitude 2Go CV barbecue


Als het de afgelopen tijd ergens weer voor is, is het wel buiten koken. Dat heb ik dus ook gedaan met mijn state of the art nieuwe Campingaz attitude 2Go CV barbecue. Dat is een hele mond vol voor buiten eten. Na behelpen met koken op kleine vuurtjes en mini weggooidingetjes met kooltjes is dit echt een grotemensending.

Geen buitenkeuken

Ik weet het ik had, als ik Instagram mag geloven, mijn hele tuin moeten dicht tegelen en er een buitenkeuken moeten bouwen. Al vraag ik me af of het niet raar is om nog een keuken te hebben op letterlijk steenworp afstand van mijn binnenkeuken? Om van het niet oneindige budget nog maar te zwijgen. Iets handzaams wat ik ook handig kan opbergen lijkt mij dus prima.

Gas of kolen?

Als je voor een barbecue gaat, is de eerste keuze kolen of gas en daarna is de grootte belangrijk. Een niet te grote barbecue op gas is volgens Milieu Centraal het beste qua milieu. Wat dat betreft zit ik dus goed. Grote barbecues heb ik natuurlijk ook bekeken, maar mijn huishouden bestaat uit twee personen, dus dan is groter niet per se beter. Een gasbarbecue heeft als voordeel dat het sneller warm is en de temperatuur is heel constant. Dingen die mij als beginnende barbecuer als muziek in de oren klinken.

Campingaz attitude  Go CV barbecue

Ik kwam uit op de Campingaz attitude 2Go CV barbecue: een barbecue met weinig fratsen. Hij gebruikt een klein gaspatroon, er zit een knop op en die zit aan de zijkant om de temperatuur te kunnen regelen en voorop zit een meter om de temperatuur aan te geven. Hij is compact, je kan hem achterin een auto zetten en meenemen en hij past ook op onze tuintafel terwijl we er zelf nog makkelijk naast kunnen zitten.

Gaspatronen vinden is best makkelijk

In het begin vroeg ik me af waar je in hemelsnaam CV 470 gaspatronen voor een barbecue vandaan haalt. Inmiddels weet ik dat je die overal kunt vinden, op de logische plekken zoals kampeer- en outdoorwinkels, maar ook online. Prijs vergelijken is wel handig, want dat kn nog wel eens verschillen. Het aansluiten van zo’n patroon gaat heel makkelijk. Natuurlijk heb ik van te voren de handleiding gelezen en alle waarschuwingen doorgenomen, daardoor lijkt het bijna ingewikkelder dan het echt is. Je draait ‘m er vrij gemakkelijk op en vast is vast. Het gaspatroon past in een korf die je aan de achterkant van de barbecue kunt hangen, waardoor de tank zich niet kan verplaatsen of omvallen.

Eenvoudig ontsteken en grillen maar

Ontsteken gaat ook heel eenvoudig. Je draait de gaskraan open, draait de barbecue open en drukt op de ontsteker met de knop op de zijkant. Als je de klep sluit, zie je de temperatuur al snel oplopen en dan kun je beginnen. De Campingaz attitude 2Go CV barbecue heeft een zwaar gietijzeren rooster en onderin een laatje wat eventueel vuil opvangt. Dat laatje kan je vullen met zand, zo vang je de olie op en kan je het makkelijk ook weer weggooien.

Gelijkmatige hitte

Alles werd prima gaar, sommige zones lijken ietsje heter maar over het algemeen is de warmte vrij gelijkmatig verdeeld. Omdat de temperatuurmeter in de klep zit, kun je alleen goed de temperatuur aflezen als ‘ie dicht is. Wanneer je deze vaak opent en weer sluit, lijkt het meer te fluctueren dan het daadwerkelijk doet. De klep heeft een handvat en die wordt niet extreem heet. Toch draag ik zelf toch wel graag een handschoen als ik dicht bij de gril moet komen met mijn hand. Veel accessoires heb je verder niet nodig, behalve natuurlijk een barbecuetang.

Vegetarisch barbecueën

Vroeger werd er altijd heel moeilijk gedaan met barbecueën en vegetariërs. Dat was of geen optie, of droge vleesvervangers of je was veroordeeld tot het stokbrood en de salades, indien aanwezig. Tegenwoordig wordt vegetarisch barbecueën  anders ontvangen, sterker nog steeds meer mensen doen het ook. Zo kun je aubergines poffen voor baba ganoush of gewoon aardappels, maar ook  erwten kort grillen in de peul, maiskolven, gemarineerde stukken tofu, paprika’s voor een salade, courgettes, maar ook fruit zoals watermeloen of ananas of banaan. Door het contact met de grill krijgen ze van die mooie strepen en een beetje een rokerige smaak. Campingaz attitude 2 Go CV barbecue

Campingaz attitude 2 Go CV barbecue

Campingaz attitude 2 Go CV barbecue

Prima geschikt voor 2 personen

Persoonlijk hoeft niet alles bij een avondje barbecueën eerste op de barbecue. Ik zorg ook voor brood, salade, sauzen. Zodat het echt een complete maaltijd wordt. Met een gaspatroon barbecue je ongeveer 2 á 3 avonden is mijn ervaring. Het grilloppervlakte is ongeveer twee royale vierkante grillpannen groot. Tot nu toe at ik dus met twee personen van de barbecue, maar ik denk dat je ook drie of vier personen met deze barbecue prima kant voeden. Het is soms sowieso wel prettig als er tussendoor even een eetpauze valt.

Campingaz attitude 2 Go CV barbecue

Barbecue schoonmaken

Na het grillen komt uiteraard ook het opruimen. Bij mij zat in de lade om het vet op te vangen letterlijk een druppel vet, dat ik gewoon kon wegvegen. Ben je van plan om er meer vettige producten op te grillen, dan zou je met een laagje zand het vet makkelijk op kunnen vangen en opruimen. De ruimte onder de grill krijgt een soort zwart spatjes patroon er liggen houtskolige stukjes gemorst eten. Die kun je wegvegenm maar je kunt wel brandplekjes blijven zien. Aan de andere kant wie kijkt er onder de grill? Daar kan ik mee leven. Het rooster zelf heb ik afgeboend met een blauw sponsje en veel afwasmiddel. Dat kost even wat “elbow grease” zoals de Britten dat zo mooi zeggen en dan is het wel schoon. Ook hier en daar een zwart spatje wat je blijft zien.

Al met al ben ik heel blij met mijn nieuwe Campingaz attitude 2Go CV barbecue barbecue. Hij is eenvoudig te bedienen, gelijkmatig warm, en niet moeilijk schoon te maken. Ik ben van plan ben van plan hem komende zomer vaak tevoorschijn te halen. Misschien daarna zelfs ook nog wel. Als je er een hebt moet je hem gebruiken ook. Buiten dat zijn er nog genoeg ideeën en gerechten die ik wil maken. Al is het alleen al uit de barbecue kookboeken uit mijn kookboeken verzameling.Campingaz attitude 2 Go CV barbecue

 

Posted by on 19 juli, 2022

3 Comments

 • Willem

  29 april, 2023

  Niet kopen niet aan te sluiten op gas fles letop

 • Willem

  29 april, 2023

  Let op niet aante sluiten op gasfles

  • Laurie

   29 april, 2023

   Ik denk dat je wellicht dan het verkeerde type of de verkeerde maat gasfles te pakken hebt. Op de website can Campinggaz kun je verkooppunten vinden, of je kunt naar de winkel gaan waar je barbecue vandaan komt. Vaak verkopen ze daar ook de bijbehorende gasflessen, zeker als het een outdoor/kampeerwinkel is.
   Er is ook een kans, een kleine maar toch, dat er iets mis is met je barbecue is en dat je daarom moeite hebt om de boel aan te sluiten. Ook in dat geval kun je het beste contact opnemen met de winkel waar je barbecue vandaan komt. Meer informatie over het consumentenrecht vind je op de website Consuwijzer https://www.consuwijzer.nl/
   Zelf had ik geen enkele moeite met het aansluiten van de gasfles. Ik heb al een paar keer een nieuwe aangesloten en dat ging elke keer zonder problemen.

LEAVE A COMMENT