Boekrecensie: Vegalicious

VegaliciousDe voorkant van dit boek oogt alsof het van karton is gemaakt, zo trok het mijn aandacht. Daarachter ontdekte ik een vrolijk, geheel vegetarisch kookboek met veel lettertypes en leuke tekeningen. Dit is echt zo’n boek dat een geheel eigen sfeer heeft en waar je goede kookzin van krijgt.

Vegalicious bevat 141 recepten voor ontbijt, lunch, en de avondmaaltijd. Er staan basisrecepten in, broodrecepten, feestelijk recepten en eenpansmaaltijden. Het grappige is wel dat er wel zoete recepten in het boek staan, bijvoorbeeld bij het ontbijt, maar dat een echt toetjeshoofdstuk ontbreekt. Achterin het boek staat nog wel het recept voor een amandel- en een chocoladetaart, maar thats it. Niet dat chocoladetaart met zoute karamel of amadeltaart met rood fruit vies is trouwens, in tegendeel. Wellicht maakt het andere toetjes recepten wel overbodig.

Het boek bevat veel zelfmaakideeën voor bijvoorbeeld yoghurt, tofu en notenmelk. Ook staan er verschillende basisrecepten voor bijvoorbeeld dressings en sauzen. Daardoor krijg je echt zin om allerlei dingen zelf te gaan maken. Bij elk gerecht staat een hele mooie foto en bij de wat ingewikkeldere dingen als het zelf tofu maken staat bij elke stap een duidelijke tekening.Vegalicious

In dit boek vindt je veel verschillende recepten zodat je, al gelang je kookzin groots is, uit kan pakken door alles te proberen en er op los te experimenteren. Of je kunt het basic houden en het bij een simpele zelfgemaakte pastasaus houden. De keus is aan jou. Er staat originele gerechten in en gelukkig wordt niet in elke gerecht heel sterk op zuivel geleund. Er komen wel eens ingrediënten in voor zoals miso of djeroek pjeroet, maar dat zal als je in de buurt van een toko of goed gesorteerde supermarkt woont niet echt een probleem zijn. De basisingrediënten worden sowieso uitgebreid toegelicht en voor de relatief onbekende ingrediënten is er een verklarende woordenlijst. VegaliciousVegalicious

Vegalicious komt deze maand uit in paperback (dat is vaak voordeliger). In 2011 verscheen het al in een hardback versie.

Vegalicious
Alice Hart
Uitgeverij Terra
€15

Posted by on 27 maart, 2014

LEAVE A COMMENT