Van Dieuwertje

Van DieuwertjeZoals jullie misschien wel weten ben ik helemaal voor hergebruik. Ik probeer het hele jaar door plastic zakjes te weigeren. Ik was dan ook erg verheugd om een prachtig draagtasje van van Dieuwertje door de brievenbus te krijgen. Het is gekleurd, het is vrolijk, misschien volgens sommige een tikje retro ogend. Lovely! 
Van DieuwertjeVan Dieuwertje leerde ik overigens kennen doordat de eigenaresse een comment op deze website achterliet. Ontzettend leuk! Ik leer graag duurzame initiatieven kennen en dit is zeker een goede manier (hint). Van Dieuwertje heeft schorten, tasjes en sleutelhangers in het assortiment. Alle items zijn van biologisch katoen (g.o.t.s gecertificeerd) en alles wordt gewoon in Nederland in elkaar gezet. De schorten in een naaiatelier in Enschede en de tasjes komen van een sociale werkplaats.

In een sociale werkplaats werken bijvoorbeeld mensen met een stoornis in het autistisch spectrum of mensen met psychische problemen, die veel begeleiding nodig hebben. Meestal doen worden hun werkzaamheden beperkt tot maar een handeling binnen het hele productieproces, bijvoorbeeld een naad of knoop aan een kussensloop, maar het tasje van Van Dieuwertje wordt door de werknemers daar van begin tot eind in elkaar gezet. Het maakt de werkzaamheden niet alleen een stuk diverser, ze zijn zo ook betrokken bij eindresultaat. Het tasje wordt overigens gemaakt van restanten stof die overblijven bij het vervaardigen van de schorten.

Het tasje is lekker stevig, er zit een zakje in genaaid, wat sluit met een mooi parelmoeren knoopje. Er zit een handleiding bij waarop staat hoe je het op een slimme manier op kan vouwen en binnenstebuiten keren tot een klein rechthoekje. Zo kan je het makkelijk overal mee naar toe nemen, want het past zo in je jaszak. Als je het tasje elke keer gebruikt in plaats van een plastic zak, kun je er in een jaar 500 plastic tasjes mee besparen! Kortom drie keer duurzaam en verantwoord.Van DieuwertjeVan Dieuwertje

Meer informatie over de tasjes en schorten kun je vinden op de website van van Dieuwertje

Posted by on 11 november, 2013

LEAVE A COMMENT