Wrappels

wrappels01 Waarschijnlijk pak je wel eens een cadeautje in voor iemand en waarschijnlijk doe je dat dan in papier of in zo’n luxe kartonnen cadeau verpakking. Wel wat standaard. Je kunt natuurlijk ook een cadeau inpakken in een doek, van Wrappels bijvoorbeeld. Wel zo duurzaam en veel leuker.

Misschien heb je ook wel eens van furoshiki gehoord. Dat is een traditionele Japanse manier van dingen inpakken en verpakken, door middel van een doek, dat je dus op allerlei slimme manieren kunt vouwen en knopen. Het is niet alleen voor cadeautjes, je kunt er van alles mee verpakken of er bijvoorbeeld je boodschappen mee te vervoeren. Het is heel leuk om zelf uit te proberen. Plus de ontvanger zal waarschijnlijk verrast zijn. Het is niet alleen een leuke manier om dingen te verpakken, een is bijna eindeloos her te gebruiken. Je kunt de gever de doek laten houden, zodat die hem weer verder kan geven of je kunt de doek beleefd terugvragen en er zelf weer iets nieuws in verpakken. In Nederland dit fenomeen er nog relatief nieuw. Een van de bedrijven die dergelijke doeken verkoop is Wrappels.
wrappels02
De Wrappels is gemaakt van biologisch katoen en gemaakt in een sociale werkplaats. Totaal verantwoord dus! In de rand zit een klein ijzerdraadje zodat je de boel een beetje extra in de goede richting kunt buigen. Er kan echt van alles in, niet alleen vierkante producten, het is ook handig voor dingen met bijvoorbeeld een rondje vorm, die met pakpapier altijd moeilijk in te pakken zijn. En als je wil kan je hem natuurlijk ook in je haar dragen.wrappels03 wrappels04

Hopelijk zien we de Wrappels in de toekomst vaker, het is echt een toffe manier van hergebruik. Ik ga de mijne in ieder geval in gebruik nemen deze feestdagen. Voor meer informatie en leuke filmpjes over hoe je Wrappels gebruikt, kun je terecht op de website van Wrappels.
Let op, ik ben nog niet klaar. Hieronder volgt namelijk een giveaway!

wrappels05

Ik mag van Wrappels namelijk een Wrappels weggeven! Een blauwe met rendieren, geheel december proof dus!

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter.
 • Gebruik een geldig e-mail adres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je hebt gewonnen.
 • En ik zou het leuk vinden als je Lauriekoek en Wrappels liked op Facebook.

Je kunt meedoen tot en met dinsdag 25 november 20:00 uur. Daarna maak ik direct de winnaar bekend!
Meedoen kan niet meer! De winnaar, Tessa, heeft van mij een mailtje gekregen, zij is door random.org tot winnaar geloot. Iedereen dank voor het meedoen!

 

Posted by on 18 november, 2014

9 Comments

 • Trijntje Kleijbeuker

  18 november, 2014

  Wat superleuk zeg, daar wil ik wel een kerstkado’tje mee inpakken voor mijn bff. Wrappels nooit van gehoord maar nu vergeet ik het nooit meer; wrAPPELS. ja ook leuk om een pan/bakje (met inhoud natuurlijk) te verpakken naar een vegan POTLUCK. gezellig wrappels.

 • Cornelia Boot

  18 november, 2014

  Helemaal in stijl met mijn pogingen verpakkingen te minderen! Ken het japanse principe, enigszins op de achtergrond geraakt, dusss, nu weer nieuw leven inblazen. Ik volg je al op FB, zal nu ook Wrappels volgen. Mooie stofjes!!

 • セレネ

  18 november, 2014

  Ik moest meteen aan furoshiki denken 🙂 In Japan proberen ze het ook weer te promoten om de hoeveelheid pakpapier te verminderen (want Japanners geven VEEL cadeautjes).

  Zelf pak ik tegenwoordig cadeautjes in zelfgemaakte zakjes in (de gehaakte op die foto’s zijn gemaakt door een vriendin, ik gebruik restlapjes stof van kleding naaien, die te klein zijn om er nog kleding van te kunnen maken).

 • tessa

  20 november, 2014

  Leuk gebaar, vooral met het uitzicht op de feestdagen.

 • Fey

  20 november, 2014

  Ooh wat leuk! Ik moest ook aan die furoshiki’s denken 😀
  Ik doe het meestal met whatever ik op mijn bank heb liggen (denk aan sjaals ha ha!) en daar winkel ik wat in zodat ik het goed in mijn tas kan opbergen zonder dat het beschadigd wordt door andere dingen. Maar dit is ook supercute! ^.^

 • Anita H.

  22 november, 2014

  Leuk! Ik doe mee.

 • Katja

  23 november, 2014

  Wauw, wat een ontzettend gave en ontzettend originele manier van inpakken! Ook heel gaaf dat het zo ontzettend duurzaam is omdat je de Wrappels gewoon kan hergebruiken! Ik word er helemaal vrolijk van =D Het lijkt me een feest als ik de komende feestdagen mijn cadeautjes kan inpakken in Wrappels!

 • Yvonne

  25 november, 2014

  Goed idee! Extra leuk om een cadeau op zo’n duurzame ingepakte manier te geven en te ontvangen!

 • rebecca

  25 november, 2014

  Nog nooit van gehoord en hier in België ook nog nooit gezien, maar ik vind ze super! Ik probeer al jaren mijn kerstcadeautjes zo origineel en persoonlijk mogelijk in te pakken, maar helaas is dat tot nu toe niet echt milieuvriendelijk gebeurd : veel papier, dat onmiddellijk na het uitpakken verfrommeld en weggesmeten wordt… De mooie strikjes en lintjes recupereer ik meestal wel, die kunnen het volgende jaar hergebruikt worden. Mijn ouders en grootouders weten dit intussen al en houden die dan ook van andere geschenken bij voor mij. Dus : ik wil wel, maar soms heb ik de mogelijkheid gewoon niet. Deze hippe wrappels zouden een oplossing kunnen zijn, ik vind ze dan ook bijzonder goed gevonden en doe heel graag mee aan de actie!

LEAVE A COMMENT