Veggie Fair

veggiefair03Eergisteren was het dierendag, een mooi moment voor een Veggie Fair. Die vond plaats op het terrein van Landgoed de Olmenhorst. Dit is een biologisch bedrijf waar appels en peren worden geteeld en een bijzonder mooie locatie bovendien. Helaas wel wat moeilijk te bereiken maar het was de reis zeker waard.

Het was stralend herfstweer, constant zon en geen spatje regen. Kortom, het ideale weer om buiten te zijn en om langs alle kramen te slenteren, bekenden tegen te komen en een praatje te maken. Of misschien wel appels te plukken, rond deze tijd van het jaar zijn ze rijp en bij de Olmenhorst kun je ze zelf plukken. veggiefair02veggiefair18  veggiefair12veggiefair19veggiefair13

Op het terrein heeft Olmenhorst zelf een restaurant waar ze hun eigen sappen verkopen, daar dronk ik een lekker sapje. Het was heel smaakvol was ingericht, met schemerlampen en lege peren- en appelsapflesjes die als bloemenvaasjes dienden. Leuk!
veggiefair21 veggiefair22

Daarna was het tijd voor een rondje over de fair. Er waren oude bekenden zoals, Vegan Mission en Vegan Sweetheart Bakery en bekende namen zoals, Dille en Kamille, Verstegen, Tivall en de foodtruck van de Vegetarische Slager. Voor de catering van het festival was zelfs de Lovinghut uit België overgekomen, en het Amsterdamse restaurant Lavinia.

veggiefair05veggiefair07
Vegan Sweetheart Bakeryveggiefair01
Gedroogd fruitveggiefair10
Dille & Kamilleveggiefair15
Tivallveggiefair16
Roobarveggiefair11
Loving Hut
veggiefair06veggiefair08 veggiefair04

Ik was die dag ook lid van de publieksjury voor de Veggie Bite verkiezing. Hiervoor proefde ik allerlei samples blind en gaf alles een cijfer. Wie nou de uiteindelijke winnaar is geworden weet ik niet, maar na al die hapjes zat ik flink vol. Het mooie was wel dat ik daardoor niet meer hoefde te kiezen waar ik moest lunchen, ik had van alle stands wat te eten gehad.

Dorst had ik wel, dus deed ik een sapje bij Fruitland, hier laat Alynda die je misschien wel kent van weblog De Plantaardige Keuken haar oerwortel-gembersapje zien. Natuurlijk nam ik ook nog wat dingen mee naar huis zoals een pak kokosdrink van So Delicious, koekjes van Kvegks (recensie volgt!) en lupine bonen van Powerpeul, waar ik allemaal erg benieuwd naar ben.

veggiefair17
Alyndaveggiefair14
Fruitland
veggiefair09
Kvegksveggiefair20

Al met al had ik een geslaagde dag. het weer was goed, de sfeer was goed en het eten natuurlijk ook. De locatie vond ik dermate prachtig, dat ik hier graag nog een keer naartoe zou willen gaan, wie weet bij een volgende Veggie Fair.

Posted by on 6 oktober, 2014

LEAVE A COMMENT