Sew Natural

Mensen vragen mij wel eens dingen waar ik het antwoord niet meteen op weet. Laatst vroeg iemand of ik een stoffenwinkel wist waar biologische stoffen werden verkocht. Toevallig kwam ik toen de webshop Sew Natural tegen, een webshop met biologische stoffen en allerlei ander verantwoord naaigerei. Ook ontwikkelde de eigenares haar eigen naaipatronen.Wat nu volgt is een klein interview wat ik had met Marieke, de vrouw achter Sew Natural.
Sewnatural
Kun je vertellen hoe je erop kwam om Sew Natural te beginnen?
Ik heb Sew Natural overgenomen van de vorige eigenares, per 1 oktober van dit jaar. Dat is nog maar net dus! Ik werkte al samen met de vorige eigenares, we organiseren dit jaar samen een online quiltcursus met de stoffen van Sew Natural. Toen ze mij vertelde dat ze met haar webshop wilde stoppen en dat ze aan mij dacht als nieuwe eigenares hoefde ik niet lang te twijfelen! Wat een geweldige kans! Ik heb een grote passie voor naaien en voor duurzaamheid, wat ook al te zien was in mijn vorige webshop ‘By MiekK’ (waarin ik handgemaakte accessoires van hergebruikt textiel verkocht). Deze eco-stoffenwebshop is daar een geweldige opvolger van!
.

Ontwikkel je alle patronen op de website zelf?
Ja, ik vind het heerlijk om te experimenteren met de naaimachine, om nieuwe dingen te bedenken en om aan anderen uit te leggen hoe ze zelf ook zoiets kunnen naaien. Daaruit zijn mijn naaipatronen voortgekomen. Op mijn blog vind je ook af en toe een (gratis) naaitutorial, de meer bijzondere ontwerpen verkoop ik als naaipatroon in de webshop. patchworkshopper

Is alles in je winkel Fairtrade en/of GOTS gecertificeerd en kun je kort uitleggen wat deze certificeringen inhouden?
Alle stoffen zijn gecertificeerd volgens minstens één ecologisch keurmerk. Het GOTS keurmerk is de meest voorkomende. De stoffen die volgens dit keurmerk geproduceerd worden voldoen aan strenge eisen wat betreft ecologische grondstoffen, verwerking, kleuring en arbeids omstandigheden. De stoffen zijn ook zoveel mogelijk Fairtrade geproduceerd.

Merk je dat de vraag naar biologisch en Fairtrade naaimateriaal toeneemt?
Ja, ik denk dat er steeds meer mensen kritisch zijn op wat voor producten ze kiezen en gebruiken. Dus dat geldt zeker ook voor naaimaterialen! Gelukkig zijn er ook steeds meer ecologisch geproduceerde naaimaterialen beschikbaar en worden ze ook steeds ‘hipper’ en betaalbaarder. Erg belangrijk voor de toekomst van onze planeet! garens

Vind je biologische en Fairtrade voeding ook belangrijk?
Ik probeer er zoveel mogelijk op te letten bij het boodschappen doen en kies waar dat mogelijk is voor een biologisch of een Fairtrade alternatief. In de supermarkt is er gelukkig wel wat keus op dat gebied en er is ook een hele fijne natuurwinkel bij ons in de buurt. Ook hebben we een abonnement op een biologisch groentepakket, waardoor we elke week verse groenten van een plaatselijke zorgboerderij krijgen. Ik zou heel graag mijn eigen groenten verbouwen in onze tuin, maar ik heb helaas geen groene vingers!
.
Ben je te vinden op markten? Geef je ook cursussen?
Markten en cursussen staan nog niet op de planning, maar ik sluit ze niet uit voor de toekomst! Eerst maar even goed mijn draai vinden in de webwinkel. Er broeien nog zoveel plannen in mijn hoofd die ik eerst wil uitwerken!
.
Wat is je favoriete stof op dit moment?
Mijn favoriete stoffen zijn de stoffen van Daisy Janie. Ze hebben prachtige felle kleuren, leuke prints en ze zijn van hele fijne kwaliteit, zacht maar stevig katoen. daisyjanie
sewlogo
Meer informatie en de webshop vind je op de website van Sew Natural. Er is ook een Sew Natural Blog en een natuurlijk is Sew Natural ook te vinden op Facebook.
Posted by on 2 december, 2013

4 Comments

 • Marieke

  2 december, 2013

  In Spijkerstraat, Arnhem, zit ook nog: http://www.dekleinvakwinkel.nl/ waar eko-naaigaren te koop is en tweedehands knoopjes.

 • Goderic Van den Brande

  22 oktober, 2015

  Geachte,

  voor ons project van HoGent gaan wij comfortkleding maken voor dames ouder dan 60 jaar. Met het oog op ons milieu willen wij gebruik maken van natuurlijke materialen die geen chemicalien noch te veel water nodig hebben.
  Kan u onshiervoor de nodige informatie bezorgen en eventueel ook enige stalen? Als materiaal willen wij graag Tencel gebruiken. U mag ook informatie verstrekken betreffende het garen.

  Met vriendelijke groeten,

  Goderic Van den Brande

  • Laurie

   22 oktober, 2015

   Volgens mij kun je het beste opnemen met SewNatural zelf op http://www.sewnatural.eu/nl/. Ik heb enkel een keer over ze geblogd omdat ik ze leuk vind. Ik ben niet het bedrijf SewNatural, ik ben gewoon een blogger die over leuke duurzame dingen blogd.

LEAVE A COMMENT