Tony’s Chocolonely Limited Editions 2017

Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl
Waar ik vorige keer nog alle winkels af moest die Tony’s Chocolonely verkochten, kreeg ik nu ineens een envelop door de brievenbus met de limited editions van 2017! Drie nieuwe, tijdelijke smaken. Soms heel leuk om een food blogger te zijn. Het enige is dat je voordat je je erop stort nog wel even foto’s moet nemen en dat kan best lastig zijn, kan ik je verklappen.

Menig fan zal het ondertussen al wel hebben vernomen, maar de limited editions van dit jaar zijn: melkchocolade met stoofpeer, donkere melkchocolade met rogge en zeezout en witte chocolade met pure cacaonibs, oftewel stracciatella. Slecht nieuws voor de veganisten onder ons dus, want geen van deze smaken is veganistisch. De chocolade is natuurlijk wel slaafvrij en fairtrade, zoals we dan gewend zijn van Tony’s. Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Dit jaar werden in de aanloop naar de bekendmaking van deze nieuwe varianten hints verspreid via social media. De hints waren ditmaal erg leuk en bestonden uit een pannetje, een ijshoorntje en een boterham. Ik zag de meest wilde ideeën voorbij komen van mensen die de smaken probeerde te raden.

Melk 32% stoofpeerTony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Ja, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en met terugwerkende kracht alle oma’s van Nederland beledigen: ik houd helemaal niet van stoofperen. Ik kan ze opeten als iemand ze mij voor zet, maar snakken naar een pannetje stoofperen? Nee. Daarom vind ik het grappig dat ik de stoofperenchocolade wel heel lekker vind. Het bevat een vleugje kruidigheid in combinatie met romige melkchocolade en dat is zeer zeker wel aan mij besteed. De stukjes die erin zitten zijn ook echt roze. De peer zelf proef ik niet echt, maar volgens mij is dat de bedoeling van stoofperen, dat er weinig perensmaak mee te bekennen is.Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl
.
Donkere melk 42% rogge zeezoutTony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Dit is tot nu toe mijn favoriet. De reep is knapperig met een vleugje roggesmaak, zoals roggebrood zeg maar, maar dan wel wat in de verte. De donkere melkchocolade heeft een mooie diepte aan het geheel en het vleugje zout haalt alles extra op. Van mij mag deze blijven. Ik vind hem zelf nog lekkerder dan de donkere melk met stukjes pretzel die ik laatst probeerde.  Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Wit 28% stracciatellaTony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Dit is witte chocolade met (donkere) cacaonibs voor het stracciatella-effect. Ik vind stracciatella-ijs toevallig hartstikke lekker en ik zal wel niet de enige zijn, het is niet voor niets een klassieker. Ik vind de combinatie van zoete chocolade met donkere cacao nibs echt prima smaken. Eigenlijk zou deze chocolade zelf weer in ijs verwerkt moeten worden, of ik denk ik nu te veel na? Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Tony's Chocolonely Limited Editions 2017 @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik de Limited Editions van Tony’s dit jaar allemaal erg goed gelukt. Dat is niet altijd het geval. Ik vond bijvoorbeeld de witte chocolade met wortel en walnoot van een vorige editie minder geslaagd. Maar nu hoop ik stiekem dat alle drie de smaken in de steeds groter wordende collectie repen blijven.

Ook nieuwsgierig geworden? Als het goed is liggen de repen bij de meeste verkoopadressen, zoals de WAAR, De Wereld Winkel en Marqt en je kunt ze ook bij Tony’s zelf online bestellen. Of je bezoekt hun winkel op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

Posted by on 3 september, 2017

2 Comments

 • Janne

  3 september, 2017

  Leuk voor je dat je de repen thuisgestuurd kreeg 🙂
  Zo jammer dat er geen veganistische optie tussen zit! Ik snap wel dat ze als ze voor drie kleuren chocolade kiezen ze de nieuwe 42 % melkchocolade willen gebruiken, maar ik had er ook helemaal geen bezwaar tegen gehad als er vier limited editions kwamen.
  Nou ja, ik ben nu ook helemaal niet in Nederland dus dan kan ik het ook niet kopen. Hier in Kopenhagen heb ik al wel veganistische pure chocolade met vanillecrèmevulling gezien, die ga ik nog uitproberen. In Denemarken zit overal rogge in trouwens, ik had gisteren “chips” van rogge (een soort heel dunne crackertjes, best lekker maar vooral erg vullend).

  • Laurie

   3 september, 2017

   Ja, fijn dat ik ze thuis kreeg. Scheelt een hoop zoekwerk en nu kan ik er over bloggen nu ze nog nieuw zijn. Voor klachten over het ontbreken van een vegan optie zou ik zeggen: mail Tony. Ze zijn trouwens in steeds meer plaatsen in Europa te koop. Dus je kunt altijd op zoek gaan.

   Rogge is inderdaad behoorlijk voedzaam. Al merk je daar bij deze chocolade weinig van.

LEAVE A COMMENT