Slowjuiceliefde deel 4: Tropisch Ananassap

Sap dag 4! Ik was in voor iets tropisch en had nog een sinaasappel liggen, dus dat was alvast een goede start. Bij de groenteboer hadden de ananassen een gunstige prijs dus daar nam ik er een van. Ananas geeft een hele hoop sap, je kunt merken of ie rijp is door aan de onderkant te ruiken. Als dat zoet ruikt zit je goed. Het snijden van ananas is altijd even een werkje maar je hoeft geen speciale gadget voor aan te schaffen. Snijd altijd eerst de onderkant eraf, zo staat de ananas goed stabiel en kun je de buitenkant er af snijden. Aan de binnenkant zit een harde kern: snijd de ananas is kwarten en snijd uit elk kwart het harde stuk. Het schijnt dat als je het topje in de grond stopt er weer een nieuwe ananas uit groeit! Ik heb het nog nooit geprobeerd maar het klinkt als een leuk experiment 🙂

De versapers machine kan goed overweg met ananas, hij sputterde niet tegen ondanks dat ananas behoorlijk vezelig is. Alles liep er doorheen als een zonnetje, dat zonnetje mag zich trouwens wel meer laten zien, dan kan ik in de tuin gaan zitten met dit sapje. Met parapluutje natuurlijk.

Posted by on 14 juni, 2013

1 Comment

  • Dana

    24 december, 2016

    Verse ananas zit vol met Bromelaïne. Goed tegen maag- en darmklachten, verhogen weerstand, onstekingen en de vetverbranding. Echt een topper!

LEAVE A COMMENT