Paula’s Choice Earth Sourced

Paula's ChoiceIk las in de Elle Girl (een blad wat nu niet eens meer bestaat) een stuk over Paula Begoun. Paula werd ooit ontslagen, omdat ze te eerlijk was tegen de klanten over de ingrediënten van de crèmes die ze moest verkopen als verkoopster. Ze schreef een bestseller over het onderwerp cosmetica-ingrediënten en trad op als expert in diverse televisie programma’s. Dat wist ik allemaal, maar wat ik niet wist, is dat ze ook zelf al sinds 1995 een eigen cosmeticalijn was begonnen. De cosmetica is proefdiervrij (ze is ook te vinden in de Cruelty Free list van PETA) en bevat geen kleur en geurstoffen. Dat moet uiteraard geprobeerd worden.

Ik testte de Earth Sourced-lijn. De producten van deze zijn voor 98% of zelfs 99% natuurlijk en geschikt voor veganisten. Van meerdere mensen met een “moeilijke huid” (roodheid, pukkeltjes, eczeem) vernam ik dat ze graag Paula’s Choice gebruiken, omdat ze het goed verdragen. En de producten ruiken allemaal heel fris en aangenaam, zonder dat er dat er parfum in zit.

Perfectly Natural Cleansing Gel
Deze cleanser belooft make-up te verwijderen. Nou draag ik over het algemeen geen make-up ,maar omdat ik het optimaal wilde testen heb ik wat opgesmeerd en ja het verwijdert make-up. Omdat het geen schuimend product is, heb ik de neiging te veel in mijn hand te gieten. Dat is niet nodig, met een klein druppeltje kom je een heel eind. Het is een heel mild product, mijn huid is daarna niet schilferig zoals met sommige agressievere gezichtsreinigers.

Purely Natural Refreshing Toner
De toner gebruik je na het reinigen met de cleansing gel. Deze is bedoeld om eventuele laatste make-upresten te verwijderen, je huid te hydrateren en te kalmeren. Deze moet je na gebruik niet afwassen maar laten zitten en eventueel een moisturizer gebruiken.

Antioxidant-enriched Natural Moisturizer
De moisturizer is niet vet, maar wel verzorgend. Je hebt er niet bijzonder veel van nodig om je hele gezicht er grondig mee in te smeren. Deze gebruik je na de cleanser en de toner. Je gezicht gaat er niet van glanzen. Verder belooft het de huid te hydrateren en volgens mij doet het dat ook wel. Geen roodheid of schraalheid bij mij in het gezicht, ondanks het nu toch wel winterse weer.Paula's Choice

Over het algemeen vind ik de producten prettig in gebruik, ze zijn misschien iets duurder (zo’n 20 Euro per product), maar de flessen hebben een behoorlijk formaat. Als je een beetje oplet met hoeveel je gebruikt kun je er een tijd mee toe denk ik zo. Mocht je een gevoelige huid hebben ook dan zou dit iets kunnen zijn om te proberen.

Je kunt de producten van Paula’s Choice kopen via de webshop van het merk. Ze hebben ook een klantenservice die je kunt bellen als je vragen hebt. Wat erg handig kan zijn, als je specifieke vragen hebt in het verband met een gevoelige huid.

Posted by on 30 januari, 2014

LEAVE A COMMENT