Recept: Quinoasalade met Biet en Venkel

Daar is ie weer, het quinoa recept van de maand. Ik realiseerde me dat ik nog geen saladerecept had gepost. De zomer is net begonnen dus dit is de perfecte gelegenheid  dacht ik zo. Heb je nog nooit iets met venkel gegeten en weet je niet goed of je het lekker zult vinden? Dit is een goed recept om mee te beginnen.

Voor ongeveer 4 personen heb je nodig:

  • 150 gram quinoa (+300 ml water om het in te koken)
  • een schepje bouillon poeder voor door de 300 ml water waar je de quinoa in kookt (optioneel, als de bouillon glutenvrij is, is dit gerecht glutenvrij)
  • Een kleine venkel klein gesneden
  • Een pot mais, afgegoten en uitgelekt
  • Een  appel ontdaan van klokhuis en in blokjes
  • Twee geraspte worteltjes
  • 50 gram pompoenzaden
  • Een bosje lente ui kleingesneden
  • twee gekookte bietjes, ontdaan van hun vel, in blokjes
  • Eventueel nog wat fijn gehakte peterselie

Dressing:

  • 1 teen knoflook geperst
  • een flinke theelepel fijne mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap

Het is allemaal heel simpel:
1. Kook de quinoa 11 minuten of tot al het vocht is opgenomen
2.Snij alle ingrediënten fijn en meng ze door de quinoa
3.Maak de dressing, proef of hij naar smaak is, doe eventueel wat aanpassingen en giet hem over de salade.

En klaar is de salade. Eet smakelijk!

Posted by on 26 juni, 2013

7 Comments

  • alma

    4 maart, 2014

    Quinoa dient gewassen te worden. Dit doe ik in een zeef, maar het is zo lastig de natte quinoa weer uit de zeef te krijgen, er blijft altijd achter. Tips?

    • Laurie

      5 maart, 2014

      Ik heb eigenlijk nooit problemen met het eruit halen van de quinoa. Ik schep het er na het wassen uit met een metalen of houten lepel. Er blijft dan bijna geen quinoa achter in de zeef.

  • alma

    5 maart, 2014

    Dank je, ga ik zo proberen. Groetjes, Alma

    • Laurie

      5 maart, 2014

      Veel succes! En mocht het niet lukken: Misschien is het dan een idee om een nieuwe zeer fijn mazige zeef te kopen. Bij een kookwinkel kunnen ze je daarover waarschijnlijk goed adviseren.

  • tomssko

    17 juni, 2015

    Dit doe ik in een zeef, maar het is zo lastig de natte quinoa weer uit de zeef te krijgen, er blijft altijd achter. Tips?

    • Laurie

      17 juni, 2015

      Zie de tips die ik hierboven geef. Die kunt je proberen. Succes!

      • tomssko

        24 juni, 2015

        Dit doe ik in een zeef, maar het is zo lastig de natte quinoa weer uit de zeef te krijgen, er blijft altijd achter. Tips?

LEAVE A COMMENT