Recept: Misosoep

MisoWanneer andere mensen hun “Cup-a-soup momentje” nemen maak ik graag een misosoepje. Veel lekkerder en het is bijna net zo makkelijk als een zakje of pakje opentrekken.

Voor 2 personen:

  • 100 gram noedels
  • 1 zoete aardappel
  • 4 lente uitjes
  • 2 flinke theelepels ongepasturiseerde bruine rijst miso

Begin met het roosteren van de zoete aardappel. Snijd deze in blokjes en rooster het in 30 min op 200 graden in de oven gaar. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het kookwater van de noedels niet weg, maar verdeel het over 2 kommen evenals de gaar gekookte noedels. Doe in elke kom een flinke theelepel miso en voeg daar de geroosterde zoete aardappelblokjes en de  in ringetjes gesneden lente uitjes aan toe.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 maart, 2014

LEAVE A COMMENT