Mallemoere Recepten 4: Gazpacho alla Mallemoere

Dit is het laatste deel van de Mallemoere recepten die ik met jullie wilde delen. Nu kun je het Het gehele drie-gangen diner maken. Het supersimpele recept voor de gazpacho vind je hieronder. Het hoofdgerecht, hasselbackaardappeltjes en salade met linzen-notengebraad met en het als toetje kue lapis, kun je eveneens op mijn blog terugvinden. Alles is veganistisch en als je echt in de geest van de Mallemoere wil koken zelfs biologisch. Heel veel plezier met alle recepten. Heb je iets gekookt of zou je meer Mallemoere recepten willen zien in de toekomst? Laat het gerust weten in de comments! Vind ik leuk.

Gazpacho
voorgerecht voor 6 personen

  • 750 gram kleine goed rijpe tomaten (rijp is echt het toverwoord hier het betekent veel meer smaak)
  • halve komkommer geschild
  • 1 paprika
  • drie druppels tabasco
  • een eetlepel olijfolie
  • genereus zout (of herbamare)
  • peper

Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes en gooi ze in een keuken machine (als je die hebt) of pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en voeg de olijfolie en tabasco toe en pureer nog een keer. In principe heb je nu al soep. Koel deze een tijdje in de koelkast, zodat de soep lekker koud is bij het serveren. Maak eventueel croutons door oud brood in de oven onder de gril te roosteren en smeer daarna in met een teentje knoflook voor een lekkere knoflooksmaak.  

Posted by on 4 mei, 2013

LEAVE A COMMENT