Eten bij ACU (Kitchen Punx)

acu06
ACU stond al een tijdje op de lijst van plekken die ik graag met jullie wilde delen. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zondag kun er veganistisch eten, het eten wordt er bereid door de Kitchen Punx. In het verleden heb ik al collega bloggers proberen te attenderen op deze eetgelegenheid, maar schijnbaar hangt er toch een bepaalde vibe rond dergelijke plekken. Vaak een beetje een bevooroordeelde vibe, en dat is jammer, want het eten is er over het algemeen lekker en zeer betaalbaar.

Let er trouwens wel op dat als je er echt graag wil eten je het beste kunt reserveren. Het is zonde als je er binnenstapt en alle tafeltjes al bezet blijken te zijn. Het eten is trouwens altijd veganistisch. Naast de gerechten van de dag (aangegeven op een krijtbord achter de bar), kun je ook kiezen uit enkele gerechten op de kaart. Qua drankjes zit het ook wel snor. ACU is namelijk ook gewoon een café, dus er zijn verschillende soorten bier, fris en biologische sappen verkrijgbaar. Verwacht hier geen standaard fris, maar bijvoorbeeld Fritz Kola.

Ik koos om mee te beginnen een portie uienringen net zoals mijn tafelgenoot. Daarbij nam ik een loempia, gewoon omdat ik ineens zin kreeg in een loempia toen ik die op de kaart zag staan. De uienringen waren lekker en knapperig en voorzien van een frisse salade en kruidenazijn, erg lekker. De loempia was ook lekker knapperig en gevuld met glasnoedels en uiteraard een zoete, pittige saus die bij dergelijke loempia’s hoort.
acu01
Mijn hoofdgerecht was een risotto met pompoen met gerookte aubergine en een linzentaartje. De pompoen was lekker en er was iets kazigs overheen gestrooid. Het linzentaartje was koud, wat ik vreemd vond, maar ik denk dat het zo hoorde en de gerookte aubergine was weer heel apart, want door het gerookte had hij iets vlezigs gekregen. Alles bij elkaar een flinke portie.

Mijn tafelgenoot had een ovengerecht met gerst, asperges, scrmabled tofu met een kerriesausje en een nestje van noedels met daarin tempeh en paprika.
acu02acu03

Het toetje was enkel het toetje van de dag: een appelcake en die was erg lekker luchtig. Erbij nam ik een kopje cappuccino. De koffie komt van Zapatista’s, helemaal in de geest van ACU dus. De koffie is overigens aangenaam en sterk van smaak.
acu04
acu05
Ik denk dat ik al met al zo’n 22 Euro kwijt was voor drie gangen, inclusief drankjes. De sfeer is er alternatief, de wc’s zijn niet even altijd schoon, maar het eten is er altijd lekker. Ik kom er graag.

Meer informatie vind je op de website van Kitchen Punx. Ze doen ook aan catering.

Posted by on 2 juni, 2014

1 Comment

  • Hanneke

    2 juni, 2014

    Het ziet er echt heel tof uit! En het eten ziet er ook prima uit. Ik houd van zo’n alternatieve sfeer en zou hier graag eens langs gaan. Helaas woon ik niet echt in de buurt van Utrecht en kom ik er zelden. Toch heb ik de website meteen opgeslagen en als ik naar Utrecht ga…dan is dit zeker het adres waar ik langs ga!

LEAVE A COMMENT