Ondertussen in de Tuin

Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl
Zoals jullie misschien wel weten ben ik een tijdje geleden verhuisd naar een huisje met een tuintje. Met echte grond, waar plantjes in kunnen. Ik kan mijn geluk wat dat betreft niet op, het is nog steeds een postzegel in de ogen van veel mensen maar het is wel mijn postzegel en met wat creativiteit kan je er veel in kwijt.

Dit jaar duurde het wachten op mijn zaden extra lang omdat ik besloot bij Vreeken te bestellen. Gelukkig had ik nog wat oude voorraad om op te kweken in mijn gloednieuwe kweekkasjes. Volgens mij noemen ze het in België een serre, wat dan altijd voor lekker veel verwarring zorgt.

Kweekkastjes

Eerst deed ik het opkweken met oude bakjes en folie en dat werd dan altijd een zooitje. Het ging barsten en de grond schimmelde soms al voor de plantjes uitkwamen. Nu heb ik stevige kunststof potjes en state of the art kasjes met schuifjes die op kunnen als het te warm wordt. De kat is trouwens ook fan, die broedt de plantjes als het ware uit door bovenop de kas te gaan zitten, die dat extra gewicht trouwens prima houdt. Haar plantjes liefde eindigt trouwens bij de warme kas, als ik de deksel eraf haal probeert ze meteen de zaailingen op te eten.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Labels

Ik heb dit jaar ook labels zodat ik niet meer koriander neem in plaats van peterselie. Ik heb een paar keer een vrij vreemd gerecht gegeten, tot ik begreep dat ik ze niet uit elkaar kon houden. Ook ga ik een labeltje maken met een verzoek aan mijn buren om hun honden niet voor mijn tuinhekje te laten poepen. Ik heb geen behoefte aan hun extra mest.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Binnenplantjes

Ook mijn binnenplantjes worden verwend. Dit potje maakt door de lont dat plantjes precies genoeg water krijgen. En dat is goed want als het warm is en ik ben even weg, dan is het groen binnen zo snel droog, je kunt er soms niet tegenop gieten.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Omdat de buitenkruiden nog te klein is heb ik binnenkruiden in een fancy bak met kruidenschaartje. Dat schaartje is soms het enige schaartje wat ik heb in de keuken want ik raak scharen altijd kwijt.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Nog meer kruiden en mijn trouwe olifantengieter. Het ruikt hier trouwens naar Italië door alle basilicum. Wil je weten hoe mijn keuken eruit ziet. Kijk voor een rondleiding in mijn keuken hier.

Terug naar de kweekkastjes

Dit zijn de kasjes zonder kat. Op de vensterbank voor optimaal licht. De rechter is nu leeg maar dat duurt niet lang meer. Gedurende de zomer kweek ik dingetjes op voor in de tuin.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

De binnenkant.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

De eerste tekenen van leven. Ik blijf het een wonder vinden, je stopt een zaadje uit de grond en daaruit komt zomaar een plant. Dit is Oost-Indische kers.
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

In de tuin

En dit is de Oost-Indische kers die al in de tuin staat. Ik had het ook in het wild geplant in de straat met de bedoeling later een leuke foto te maken van een tapijt aan bloemen. Daar kwam vorige week bruut een einde aan toen er een man van de gemeente langs kwam met een handmaaier…Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Buiten heb ik een rekje aan de gevel gemaakt voor extra potten.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Buiten staan nog wat plantjes te wachten tot ze de tuin in kunnen.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Ik heb dit jaar voor het eerst een tuinschepje en een schep voor potgrond. Scheelt veel vieze handen en ik weet nu ook hoe diep ik iets plant dankzij de centimeters aanduiding op het schepje.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Zo gaan mijn nu nog kleine cosmea’s er later uitzien.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Kleine basilicum.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Lavendel, biologisch zodat ik er mee kan koken. Ik vind de geur van lavendel moah, maar de smaak heel interessant.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

De munt, hij is een beetje verkleurd omdat hij te weinig water heeft gehad maar dat komt wel weer goed. Munt is een woekerplant dus die gaat niet in de tuin.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Voorbijgangers stoppen soms om een foto te maken van de bloemen. Ik kan ze geen ongelijk geven.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Er staan nog bakken leeg, wachtend op nieuwe plantjes.Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

De rucola komt er ook aan. Rucola uit eigen tuin is veel sterker van smaak. Veel peperiger. Weet iemand waarom dat komt?Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Last but not least een heuse stokroos. Ooit geplant in een bak, want dat kan prima. Nu staat ie in de tuin. Op de achtergrond een druif. Waar nog geen druiven aan zitten. Misschien binnenkort nog maar eens een update doen? Afgesproken!
Ondertussen in de tuin @ Lauriekoek.nl

Elho

De bakken, labels en schepjes van plastic op de foto’s zijn van Elho. Ik heb ook zinken bakken maar die gingen vaak roesten, kunststof kan niet roesten. In de zwarte en terracotta gekleurde Elho dingen zit hergebruikt plastic (die collectie heet Green Basics) en het hebben van dingen die je steeds opnieuw kunt gebruiken zoals het kasje zijn sowieso duurzamer. Ik was in eerste instantie sceptisch maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben. De kleuren blijven ook lang goed in de zon. Vooral de lichte roze beige kleur van het kasje vind ik erg mooi. Dat schijnt ook de mode kleur van dit jaar te zijn.

Je kunt Elho vinden bij bijvoorbeeld Intratuin, bij Wehkamp, ze hebben een store finder op de Elho website. Ik heb mijn zinnen inmiddels op deze bak gezet.

P.s. Woon je in Arnhem? Dan kun je 11 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een tegel inleveren bij Intratuin. In ruil daarvoor krijg je twee bijen of vlinderlokkende planten. Dat is onderdeel van de actie “tegel eruit plantje erin”. Dit is geen gesponsord bericht, ik vind het gewoon een leuk idee. Meer info vind je hier.

Posted by on 8 juni, 2016

2 Comments

  • Hanneke

    9 juni, 2016

    Ziet er goed uit zeg!

LEAVE A COMMENT