Culinaire podcasts: nog meer aanbevelingen

Culinaire Podcasts @ Lauriekoek.nlIk ontdek zoveel leuke culinaire podcasts sinds mijn laatste blog over culinaire podcasts dat ik het tijd vind voor een nieuw lijstje. Steeds meer mensen ontdekken de podcast zowel als luisteraars als makers. Zelf Yotam Ottolenghi heeft nu een eigen podcast. Er is dus steeds meer te kiezen, wel zijn de meeste toffe podcasts allemaal nog steeds Engels. Goed om je Engels nog even op te frissen voor je op vakantie gaat.

Podcasts zijn ideaal

Podcasts zijn ideaal. Doe een koptelefoon op en luister terwijl je saaie klusjes doet zoals de was opvouwen naar iets interessants. Of voor het slapen gaan, als je een significant other hebt waarvan je niet mag lezen, omdat dan het licht aan moet. Het is ook heel leuk om de stem van auteurs te horen die je normaal vooral leest. Dingen als een accent, of oprecht enthousiasme komen zo nog beter over. Ondanks dat er geen beeld blij zit krijg je zo toch weer een heel ander beeld van iemand.

Op podcast gebied is heel veel te kiezen

Hieronder volgt dus mijn nieuwe lijstje. Ik wil je er nog wel even op wijzen dat veel podcasts uit de andere culinaire podcasts blogpost nog gewoon geüpdatet worden en ook nog steeds het luisteren waard zijn. Het is geen topzoveel. Als je net begint met het luisteren van podcasts luister er dan ook vooral een paar. Zo vind je makkelijker iets wat je bevalt. Buiten dat is er zoveel dat het helemaal geen kwaad kan een beetje in het rond te grazen.

Ik link naar verschillende websites waar je de podcast meestal direct kunt luisteren. Ik vind het trouwens veelzeggend dat Apple straks een podcast app heeft. Veel podcasts zijn inmiddels ook via Spotify te luisteren, al moet ik zeggen dat gewoon een beetje rondbrowsen op zoek naar wat leuks bij Spotify altijd een beetje moeizaam gaat op podcast gebied.

Mijn aanbevolen culinaire podcasts

TASTE podcast
Deze wordt vaak live opgenomen bij de super coole boekwinkel Books are Magic in Brooklyn. Er is een hoofdgast die niet per se Amerikaans hoeft te zijn, maar vaak wel een auteur van een of meerdere kookboeken is. Aan het eind wordt er nog een brandende vraag beantwoord, vaak door een bekende foodblogger.

Honey & Co podcast

Een van mijn persoonlijke favorieten op dit moment. Itamar en Sarit Packer ontvangen om beurten een gast uit de foodwereld. Ze hebben verschillende series gehad, momenteel praten ze met voedselproducenten. Ze zijn eerlijk, ze stellen goede vragen. Je kunt de podcast opname bijwonen in Londen, er wordt dan gekookt met de producten of uit de kookboeken van de gast.

Salt & Spine
Dit gaat helemaal over het kookboek. Over oude en nieuwe kookboeken, de mensen erachter en het verhaal er achter. Kookboeken hebben invloed op thuiskoks en de wereld.

Inside Julia’s kitchen
Denk je nu ook meteen aan Julie and Julia? Je zit er niet ver vandaan, alhoewel er geen heel kookboek gekookt wordt in deze podcast. Er worden mensen uitgenodigd bij de Julia Child foundation om over de wereld te praten.

Diana Henry’s at the kitchen table podcast
Er zijn maar vier afleveringen maar de afleveringen die er zijn zijn uitstekend. Diana Henry gaat langs bij een persoon, schuift aan de keukentafel en begint een gesprek. Diana is zelf is kookboekauteur en wist niet dat ze zo’n fijn accent had tot ik deze podcast luisterde.

Stir the pot
Edd Kimber alias the Boy who bakes was de allereerste Great British Bake Off winnaar. Elke aflevering komt er een celebrity een kookboek auteur of een food writer voorbij en wordt er gepraat.

Simple pleasures with Yotam Ottolenghi
Yup, na Simpel het kookboek is er nu ook Simpel de podcast. In elke aflevering maakt Yotam gerechten uit zijn laatste kookboek. Er komt ook een gast langs om over allerlei onderwerpen te praten.

The kitchen cabinet with Jat Rayner
Volgens mij komen er (voorlopig?) geen nieuwe afleveringen meer bij en dat is jammer. Toch is The Kitchen Cabinet leuk om naar te luisteren.

The Food Chain BBC world service
The Food Chain onderzoekt voedsel op allerlei niveaus. De zakelijke, culturele en wetenschappelijke kant. Alles wat er voor zorgt dat voedsel op jouw bord terecht komt kan aan bod komen.

Heston’s Pod & Chips.
Heston Blumenthal kon ook niet achterblijven. Zijn podcast wordt omgeschreven als “multi-sensory” na zulke hoogdravende termen kan het bijna alleen maar tegenvallen. Toch is er iets wat maar blijft fascineren.

The Christmas Chronicles podcast
Dit is een podcast van Nigel Slater. Kerst in de zomer, dat werkt altijd zo lekker vervreemdend vind je niet? Toch deel ik hem hier, het blijkt namelijk dat Nigel een speciale kerst podcast had opgenomen naar aanleiding van zijn Culinair Winterdagboek. Bewaar hem alvast voor de volgende kerst, dan ben je dit keer wel op tijd. Er zijn 9 afleveringen om mee op te warmen.

Munchies the podcast
De podcast van Vice over eten. Hij lijkt inmiddels niet meer te worden geüpdatet.

The Sourdough podcast
Gek van broodbakken? Wat is er dan beter dan een hele podcast over desembrood bakken? Ik weet het ook niet. De host in Sarah Owens, te gast zijn andere bakkers en wetenschappers.

Monocle the Menu
Monocle is een veel te hip tijdschrift. Daar hoort dus ook een podcast over voedsel bij.

The Splendid Table
Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe Splendid Table podcast online. Volgens sommige mensen is ie iets te politiek getint, maar het gaat altijd over eten en waar het vandaan komt. Van voedsel en mentale gezondheid tot hoe je beter vegetarisch kunt koken.

Proof
Dit is een podcast van America’s Test Kitchen. Verbazingwekkende en grappige verhalen uit de wereld van ons voedsel.

Dessert Island dishes.
Dit is misschien wel irritantste vraag die er is: “met wat of wie zou jij op en onbewoond eiland willen stranden?” Toch gaat deze podcast vooral over eten en hoe dat ons leven beïnvloedt.

Posted by on 16 juni, 2019

LEAVE A COMMENT