Ucha Kombucha

IMG_3178[1] Drankjes op basis van kombucha zijn nog maar mondjesmaat te vinden bij natuurwinkels. Een tijdje terug trof ik nog Karma Kombucha, aan maar die is een tijdje weggeweest (iets met explosiegevaar van de flessen). Nu spotte ik laatst bij de plaatselijke Ekoplaza een ander kombuchadrankje: Ucha Kombucha.
Ucha Kombucha zit verpakt in een plastic flesje, is biologisch en gemaakt met Fairtrade suiker en thee. Ik heb tot nu toe maar een smaakvariant (citroen) kunnen vinden, maar dat is van alle kombuchadrankjes nu wel mijn meest favoriete. Hij is lekker fris en smaakt goed naar citroen door de toevoeging van citroensap en -aroma.
IMG_3180[1]
Op de verpakking staat nadrukkelijk, dat je het niet moet schudden, ondanks dat er wat droesem op de bodem ligt. Die droesem is een teken dat de kombucha goed gefermenteerd is. Schudden maakt een fontein van je drankje, door het koolzuur wat er in zit. En er wordt geclaimd dat het product raw is, dat zal wel kloppen als het niet gepasteuriseerd is. Wat ik ik me wel afvraag is of iets waar aroma’s aan zijn toegevoegd voor de echte rawfoodie nog wel echt raw is. Zelf heb ik er geen problemen mee.

Naast citroen zijn er er nog enkele andere varianten van Ucha Kombucha op de markt, die ik zeker wil proberen zodra ik ze tegen kom. Dit zijn de smaken: neutraal, granaatappel en yerba maté. Zelf ben ik vooral benieuwd naar de granaatappelvariant.
IMG_3182[1]
Kombucha is trouwens wel echt iets waar je van moet houden, ik ben tot nu toe nog niemand tegengekomen die het lekker vond, behalve mezelf natuurlijk. :-) Ik zou jullie graag doorverwijzen naar de website van Ucha Kombucha, maar ik kan helaas geen noemenswaardige website vinden die bij dit product hoort.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 oktober, 2014

LEAVE A COMMENT