Lauriekoek nu ook op Ko-fi

Koffie ende Koeck
Wellicht was jullie het sinds gisteren al opgevallen, maar je kunt mij nu een kopje koffie schenken! Figuurlijk dan. In het verleden hebben mensen mij wel eens gevraagd of ze mij konden steunen. Natuurlijk ken ik Patreon, maar dat past niet zo goed bij mij. Ko-fi wel.

Donaties

Je kunt doneren wat je wil (in stapjes van 3 Euro, oftewel een kopje koffie) en je zit verder nergens aan vast. Ik hoef geen extra content te maken voor mensen die mij steunen. Iedereen kan gewoon alles lezen, wat ik belangrijk vind. Ik wil geen mensen uitsluiten.

Bloggen is niet gratis, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Mocht je mij willen supporten via Ko-fi, dan gaat die bijdrage 100% naar de onderhoud en ontwikkeling van Lauriekoek, zodat alle lezers er ook wat aan hebben. Denk hierbij aan een bijdrage aan de kosten voor hosting, of ik kan er een nieuw product van kopen wat ik weer kan recenseren. Mogelijkheden te over.

En hoe zit het met de zogeheten affiliatelinks?

Op Lauriekoek gebruik ik bewust geen affiliatelinks naar bijvoorbeeld bol.com. Naast dat bol.com wellicht niet het meest ethische bedrijf is en ik liever heb dat mensen hun lokale boekwinkel bezoeken, waar alle boeken hetzelfde kosten als op internet, want wet op de vaste boekprijs. Als ik geld zou krijgen voor ieder product wat verkocht wordt via mijn blog, dan bestaat het gevaar dat ik minder eerlijk word. Of nog erger, dat mensen denken dat ik overal positief over ben omdat ik mede aan de verkoop verdien en dat wil ik niet. Natuurlijk ben je tot niets verplicht! Ik ben blij met iedere Lauriekoek lezer. Dat was zo en dat blijft zo. Het enige wat nieuw is, is de knop op de website, voor de rest verandert er niets.

Maar eigenlijk ben ik nu ook wel benieuwd naar jullie mening, wat vinden jullie van bloggers die geld proberen te verdienen met hun blog? En op welke manieren kunnen ze dat volgens jou het beste doen of juist niet. Ik sta open voor jullie advies.

Ko-fi

Mijn Lauriekoek Ko-fi profiel vind je hier. Doneren kan dus vanaf 3 Euro.

Posted by on 16 januari, 2018

LEAVE A COMMENT