Hip en Handgemaakt Markt

Gisteren was ik op de Hip en Handgemaakt Markt in het Arnhemse Sonsbeekpark. Deze markt is een samenkomst van allemaal kraampjes met zelfgemaakte waar en materiaal om zelf leuke dingen te maken, zoals vrolijke stof en breigaren, werden verkocht. Ik had dit pareltje bijna gemist, gelukkig viel mijn oog erop toen ik het lokale nieuwsblad las!
Het was een frisse dag, het regende zelfs even maar later brak de zon gelukkig wat meer door. Mijn eerste indruk was dat de kramen er van een afstand al gekleurd uitzagen, dat belooft altijd veel goeds. Van dichtbij bleek dit zeker te kloppen, het aanbod was ook erg gevarieerd stempels uit India, breisels, kussens, hele diverse stijlen sieraden, mozaïek, schilderijen, vlaggetjes. Een kleine greep uit het aanbod:

Stoelen van borduurwerk, echte eyecatchers. Een heel leuk idee, veel leuker dan de ingelijste borduurwerkjes die je bij de kringloop vaak ziet.

.

Mooie sieraden van drie ontwerpsters die binnenkort samen ook een website beginnen.  Houd daarvoor deze blog in de gaten.

.

Stempels uit India, echt in alle soorten en maten. Ze doen me een beetje aan mandala’s denken en paistleypatronen. Stel je eens voor hoe leuk het zou zijn om hier een hele envelop mee vol te stempelen.

.

Mooie heldere schilderijen van vogels, beroemdheden, you name it. Het hele mooie heldere kleuren!

.

Breigaren, recyclede sari’s, hergebruikt zijde, wol en katoen met tie-dye-effect, handgesponnen garen dat dan weer dik dan weer dun is, zodat je breisel lekker bobbelig wordt, garen met glitter er doorheen. Wat een walhalla zeg! Ook verkrijgbaar: heel veel kleuren katoen, van neon tot pastel.

.

Mooie tassen met vogels, uilen, pauwen, een Volkswagenbusje. Bestaande uit allemaal kleine stukjes die zo op de tassen waren gestikt, zo tof! En dat was nog niet alles ze maakte ook nog eens hele coole riemen. De maakster vertelde dat ze daarvoor speciaal op de zolder van een fournituren winkel mocht komen. Zo kwam ze bijvoorbeeld aan heel mooi elastiek uit de jaren 70.

De Hip en Handgemaakt Markt is op verschillende plekken te vinden. De komende tijd nog in: Deventer, Zwolle, Amersfoort en Hengelo. Kijk voor meer informatie daarover op de site: http://www.hipenhandgemaaktmarkt.nl

Posted by on 27 mei, 2013

LEAVE A COMMENT