De Geur van Kerst

Sinaasappels
Sinaasappel met kruidnagel. Links: dag 1, rechts: 1 jaar later

De geur van kerst kun je goed zelf maken met twee ingrediënten: sinaasappel en kruidnagel. Kruidnagel is volgens sommige de specerij die kerst belichaamd. Het gaat in de chai en in de glühwein en in allerlei andere kerst- en wintergerelateerde gerechten. 

Wat moet je doen? Simpel, steek de kruidnagel in de sinaasappel. In een mooi patroon of zomaar random. Zorg ervoor dat je genoeg kruidnagel in de sinaasappel steekt, anders gaat ie schimmelen. Leg de sinaasappel vervolgens op een droge, niet al te warme en wacht af. De sinaasappel zal kleiner worden, maar niet gaan schimmelen door de oliën uit de kruidnagel. Hij verspreidt een heerlijke, compleet natuurlijke geur.

Posted by on 24 december, 2013

3 Comments

  • Bonnie

    26 december, 2013

    Leuk, dit deed ik vroeger ook weleens! Maar volgens mij hebben we ze nooit zo lang bewaard – grappig om te zien hoe het er een jaar later uitziet.

  • Fenne

    9 december, 2019

    Ha, dit ga ik eens proberen! 🙂

    • Laurie

      9 december, 2019

      Ga je gang! En laat mij even weten of het gelukt is. 🙂

LEAVE A COMMENT