Eten op Rolletjes

Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl
Eten op Rolletjes is een rondreizend voedselfestival. Deze bonte verzameling van zo’n 30 foodtrucks deed/doet dit weekend, 10-06 t/m 12-06-2016 Arnhem aan. Dat vond ik te leuk om aan mij voorbij te laten gaan. Hongerig begaf ik mij naar het prachtige terrein van Arnhems Buiten (op de grens met Oosterbeek) wat ik al ken van het Slowfood Smaakfestijn.

Munten

Wat ik in ieder geval fijn vond aan dit festival was dat de toegang gratis is. De rest wordt betaald met munten. Ik vind muntjes nooit erg handig maar het is niet anders. We hebben 30 Euro aan muntjes gekozen en daar hebben we met 2 personen redelijk goed van kunnen eten. Dan weet je ongeveer aan wat voor prijzen je moet denken op dit festival.Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Wat ik minder vond is dat je een half muntje (á €1,25) moet betalen voor een (plastic) glas voor een drankje. Je kunt de glas of beker het hele festival gebruiken, inwisselen voor een schone met drank erin, maar aan het eind krijg je voor een leeg exemplaar geen geld of munten terug. Misschien moet ik volgende keer ook maar mijn herbruikbare koffiebeker meenemen. 🙂Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Ondanks de weervoorspellingen (die een stuk somberder waren dan in werkelijkheid) en de locatie die relatief ver buiten het centrum ligt, was het er gelijk de eerste dag behoorlijk druk. Bij de foodtrucks en de centrale bar in het midden van het terrein stonden veel tafeltjes en stoeltjes, maar die waren lang niet altijd vrij. Ik zag dat sommige mensen zelf een kleedje hadden meegenomen om op te zitten en dat vond ik een goed idee. Ga ik proberen te onthouden voor een volgende keer.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Bieterbal

Ik viel meteen met mijn neus in de boter, want een van de aanwezige foodtrucks is die van de Bieterbal, een bedenksel van Jonathan Karpathios (chef bij Mes en Vork). Hun slogan is don’t make war, make Bieterballen en dat kunnen ze best goed. Ik moet zeggen ik heb al verschillende gefrituurde snacks gehad die werden gepresenteerd als de vegasnack, en dat was het vaak net niet. Hiervan zou ik best een hele schaal op kunnen bij de borrel.

Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

De bal is echt gevuld met zoveel mogelijk biet, het heeft nog een beetje structuur, want het een aangename bite geeft en de smaak is lekker hartig. De bal is wel vegetarisch maar niet vegan want er zit een beetje oude kaas in om de vulling bij elkaar te houden.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

De binnenkant van de bal in kwestie:
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Andere vegetarische opties

Deze foodtruck, Bakblik had veel plantaardige opties, altijd fijn, als er aan de niet vleeseters gedacht wordt.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Uiteindelijk vond ik het moeilijk kiezen, er was heel veel. Bij sommige kraampjes was het ook best druk.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Ik had verschillende mensen zien lopen met patat en ik moet zeggen dat zeg er erg goed uit. Ik ging dus voor de patat. Een zak biofriet werd het dus.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Mijn wederhelft vond dat ook wel een puik plan.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Ik had ook al een rondje gedaan en ik wist dat er een vegan ijskraampje op het terrein stond: In2Ice. Ze maken hun ijs met vloeibare stikstof, waardoor er steeds zo’n rookwolk opsteeg, het zag er indrukwekkend uit. Kinderen vonden het ook erg leuk.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Ik ging voor een lemon-cheesecakeijsje en Meneer Lauriekoek ging voor avocadoijs.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Ik vond het ijs lekker, het smaakte naar citroen en naar cashew, of het ook voor mij naar cheesecake smaakte weet ik niet maar ik vind het wel lekker. Het avocado-ijs ook, want ik houd van avocado, of die nou bevroren is gefrituurd of naturel. Iemand moet de avocado flink mishandelen voor ik het niet lekker meer vind.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Na wat te hebben gedronken, hadden we aan het eind hadden we nog precies een muntje over en daar konden we deze koekjes (gevuld met dulce de leche) nog voor krijgen bij de Peruaanse foodtruck, zo geschiede. Het smaakte naar macarons, zoetig, bros, erg lekker.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Na nog met wat bekenden te hebben gesproken, was het tijd om naar huis te gaan.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Wil je ook naar Eten op Rolletjes? In Arnhem kan dat nog vanavond en morgen. Daarna trekt het festival verder, naar steden zoals Haarlem, Deventer, Wageningen. De line-up is dan misschien ook iets anders dan in Arnhem, dat weet ik niet. Meer informatie vind je in ieder geval op de website van Eten op Rolletjes.
Eten op Rolletjes @ Lauriekoek.nl

Posted by on 11 juni, 2016

4 Comments

 • Maaike

  11 juni, 2016

  Ik wist helemaal niet dat dit er nu was! Wat cool, misschien kan ik er morgen nog heen. Of in ieder geval even een ijsje halen. 😉

  • Laurie

   12 juni, 2016

   Ik ben er zelf door meerdere mensen op gewezen, anders had ik het ook niet geweten. Er zijn voldoende opties om ook als veganist een lekkere avond maaltijd bij elkaar te scharrelen. Veel plezier!

 • Selma

  12 juni, 2016

  Die bieterballen zien er lekker uit! Jammer dat ze niet vegan zijn 🙁

  • Laurie

   12 juni, 2016

   Je kunt natuurlijk altijd een mailtje sturen naar Jonathan Karpathios met het voorstel om een vegan bal te ontwikkelen. Je weet maar nooit. Ik heb gehoord dat het bij zijn restaurant Vork en Mes lekker vegan eten is. Hij kan dus wel degelijk ook voor veganisten lekkere dingen maken.

LEAVE A COMMENT