De perfecte kookwekker… bestaat niet?

De beste kookwekker bestaat niet? @ Lauriekoek.nlMeten is weten. Het klinkt heel saai maar het is wel waar. Ook bij koken speelt afmeten een vaak een rol. Ik gebruik vrij vaal een weegschaal of een litermaat. Bij bakken is het vaak nog belangrijker, kijk maar eens wat er gebeurd als iemand in een Bake-Off vergeet zijn of haar kookwekker te zetten. Paniek! Nou zijn kookwekkers handige dingen maar de ideale kookwekker, ik begin mij inmiddels af te vragen of die bestaat. 

Met het meeste in mijn keuken ben ik blij: Pyrex mengkommen die tegen een stootje kunnen. Mijn weegschaal weegt prima in allerlei verschillende maatsoorten. Mijn Amerikaanse maatschepjes doen het prima. Waarom lukt het dan geen enkel merk, duur tot goedkoop om met een uitstekende kookwekker te komen? Het moet toch mogelijk zijn?

Ik heb van alles geprobeerd

Zo zijn er natuurlijk kookwekkers met draaimechanisme, vaak in de vorm van een ei (maar er bestaan nog allerlei andere leuke vormen). Echte precisie is hier moeilijk mee te bereiken, daarvoor is het mechanisme niet genuanceerd genoeg, helaas. Ze laten vallen maakt ze of nog onbetrouwbaarder, of ze gaan kapot. Digitaal? Het lijkt de oplossing, je kunt heel precies zijn, tot op de seconde! Maar ook deze wekkers, zelfs de dure, gaan niet bijzonder lang mee.De beste kookwekker bestaat niet? @ Lauriekoek.nl

De knopjes worden snel lam en ze hebben vaak een superirritant geluid. Hoewel dat ook een voordeel kan zijn ten opzichte van een relatief snel “tring”. Vooral de ingebouwde kookwekker van het laatste fornuis had op een gegeven moment nog maar een heel kort geluidssignaal en dat levert soms problemen op als je even niet in de buurt bent. Zelfs de inbouwvariant is dus niet feilloos.

De toekomst?

Ik geloof dat er momenteel al systemen zijn die je een bericht sturen via je mobiele telefoon. Met zelfs camerasystemen om de oven mee in te kunnen kijken via je mobiel. Niemand die ik ken heeft het, dus ik kan nu nog niet zeggen wat ik er van vind en of het werkt maar ook daar zijn ongetwijfeld nadelen. Persoonlijk weet ik eigenlijk niet of ik door mijn cake bericht wil worden dat hij gaat is. Nog maar een kookwekker kopen dan maar.

Posted by on 17 oktober, 2019

LEAVE A COMMENT