De Herbivoor

IMG_7318[1] Tijdens mijn verblijf in Groningen was ik op zoek naar een goede, plek voor een gezonde lunch. Ik koos voor De Herbivoor, want daar had namelijk lovende dingen gehoord. Toen ik er binnen kwam rook het er erg lekker naar vers gesneden groenten, die zo te zien ook al klaar lagen in de koeling om te worden gebruikt. Van binnen ziet het er dus netjes uit, wel wat sofisch met die plakken hout als bank en tafels, maar dat past wel bij het totaalplaatje. So far so good.

Overijverige bediening

Ik ging zitten en bestelde een Natur Frisk limonade. Ik wilde de ingrediënten nog even bekijken maar het flesje werd al weg gehaald door de jongen van de bediening. Hetzelfde zag ik gebeuren bij het meisje naast mij wat een taartje zat te eten, ze nam nog maar net de laatste hap en hop, haar bordje was weg. Dit is een van mijn horeca ergernissen. Goed, dat kan gebeuren. Aangezien ik niet alleen maar langs ben geweest om de tent vanbinnen te bekijken, wilde ik ook graag wat eten.

IMG_7317[1]

Bittere salade met weinig groenten en weinig dressing

Ik bestelde een couscoussalade. Al vanaf de eerste hap vond ik mijn salade flauw, ik proefde limoen en wat koriander maar dat was het wel. Op wat fijn gesneden ui en paprika kon ik ook weinig groenten ontdekken. Ik was een tikkeltje teleurgesteld. Wel stelde ik vast dat mijn vriend een betere keuze had gemaakt. Hij koos voor een salade met kleine vegaburgertjes. Zijn burgertjes smaakten lekker, al vielen ze wel uit elkaar, wat wel vaker gebeurd bij veganistische burgers. Helaas bestond de salade voor een te groot deel uit zeer bittere bladeren, wat het voor hem ook moeilijk maakte om echt van zijn salade te genieten. Qua dressing is men over het geheel erg zuinig geweest.

IMG_7316[1]

Dat het veganistisch is, is geen kwaliteitskenmerk op zich

Er wordt mij wel eens verweten dat ik overal positief over ben, zo lang het maar veganistisch of vegetarisch is. Zelf voel ik die druk totaal niet. Ik mag ook iets wat veganistisch of vegetarisch is niet lekker vinden. Dat iets veganistisch is, is geen kwaliteitskenmerk op zich. Voor sommigen misschien wel, voor mij niet. Ik wil dat mijn eten ook lekker is. Natuurlijk heb ik idealen, eet ook graag gezond, maar ik ga niet inleveren op smaak. Ik voelde me niet op mijn gemak bij de sfeer De Herbivoor en ik vond het eten niet erg lekker. Ik denk niet dat ik er dus nog eens heen ga als ik naar Groningen ga. Kan gebeuren.

Mocht je hier toch zelf een keer langs willen gaan, je vindt De Herbivoor aan het Gedempte Zuiderdiep 59 in Groningen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 april, 2016

6 Comments

 • Selma

  26 april, 2016

  Je hebt groot gelijk hoor, je hoeft niet altijd laaiend enthousiast te zijn! Het is voor ons als lezers juist heel fijn als je kritisch bent, zo weten we nu dat we niet speciaal voor de herbivoor naar Groningen af moeten reizen :)

  • Laurie

   26 april, 2016

   Wel naar Groningen gaan hoor, het is een leuke stad. :-)

 • Hanneke

  26 april, 2016

  Mijn ervaringen bij de Herbivoor zijn juist heel positief. Ben er twee keer geweest. Eén keer voor kop koffie/thee met wat lekkers en één keer voor een salade. Was in mijn geval beide keren prima. En de salade was zeker niet flauw. Daarnaast vond ik de bediening echt heel vriendelijk en attent.
  Maar ….het kan natuurlijk altijd zijn dat ik het toevallig heel goed trof. Of…dat jij het toevallig heel slecht trof.
  Goed trouwens hoor om ook slechtere geluiden te laten horen.

  • Laurie

   26 april, 2016

   Natuurlijk is het altijd mogelijk dat ik de verkeerde salade koos of het verkeerde moment. Ik doe mijn best om op mijn blog altijd mijn eerlijke mening te geven. Ook al vind ik dat soms moeilijk.

 • Karin

  3 mei, 2016

  Ik ben er ook twee keer geweest. De eerste keer had ik dezelfde salade als je vriend besteld. Ik vond de zoete bataat-linzen burgertjes echt fantastisch lekker. En mijn salade was verder prima.
  De tweede keer had ik de rode biet salade met kikkererwten besteld. Die vond ik niet zo denderend. Ook wat te flauw en inderdaad met te weinig dressing.
  De bediening vond ik beide keren wel heel fijn.

  • Laurie

   3 mei, 2016

   Bedankt voor je reactie! Zoals ik bij Hanneke al aangaf, smaken kunnen verschillen.

LEAVE A COMMENT