Boekrecensie: Eveline Cooks 50 Vegan Recipes

Boekrecensie: Eveline Cooks @ Lauriekoek.nl
Niet al te lang geleden was ik te gast bij Eveline. Eveline kookt vanuit haar studentenflat in Wageningen de lekkerste veganistische maaltijden. Niet alleen haar huisgenoten maar ook veel mensen die onder andere via Thuisafgehaald een maaltijd afhalen, of haar laten cateren profiteren daarvan. Het eten was erg lekker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eveline een kookboek heeft uitgebracht met 50 van haar recepten.

In het Engels

Het boek is in het Engels, zoals vrij veel van de in Nederland verkrijgbare veganistische titels. Het boek begint met een introductie over waarom je veganistisch zou kunnen gaan eten en gaat ook in op de voedingsstoffen en waar je deze het beste vandaan kan halen.Boekrecensie: Eveline Cooks @ Lauriekoek.nl

Elk recept een foto

Het boek telt 7 hoofdstukken, te weten: brood, soep, groente gerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, sauzen, dips en spreads en zoetigheid. Elk recept is voorzien van een foto, dit in tegenstelling tot de meeste Amerikaanse veganistische boeken die hier verkrijgbaar zijn. Ik ben dol op foto’s bij recepten, zo weet je tenminste hoe het eruit moet zien. Hoera voor Eveline dus.Boekrecensie: Eveline Cooks @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Eveline Cooks @ Lauriekoek.nl

Boekrecensie: Eveline Cooks @ Lauriekoek.nl

Recepten

De recepten zijn niet buitengewoon ingewikkeld en prima geschikt voor een doordeweekse dag. Ingrediënten die misschien niet iedereen meteen herkent, zoals no-egg of seitan staan achterin in een verklarende woordenlijst. Ook is er achterin het boek een lijstje te vinden met handige winkels in Wageningen en een lijst met interessante websites. Dit boek lijkt me een leuk cadeautje voor mensen die op zichzelf gaan wonen of mensen die net zijn begonnen met vegetarisch of veganistisch eten. Met dit boekje kunnen ze vast uitstekend uit de voeten!

Het boek Eveline Cooks 50 Vegan Recipes door Eveline Delnooz is te koop bij Eveline zelf en bij de volgende verkoopadressen:

  • WEP secondhand bookshop (Forum, campus)
  • WUR shop (Forum, campus)
  • Molenwinkel de vlijt (Wageningen)
  • Buys & Ko (natuurwinkel, Wageningen)
  • Boekhandel Kniphorst (Wageningen)
  • Toko Indrani (Wageningen)

 

Posted by on 28 november, 2013

LEAVE A COMMENT