Boekrecensie: Fourplay

IMG_3393[1] Fourplay is een Nederlandstalig kookboek van de Belgische blogger, met Poolse roots Princess Misia (Marta Majewska). De titel Fourplay kan volgens mij worden uitgelegd als “om te spelen” en ook als “voor de vier seizoenen”, want koken met de seizoenen dat is waar dit boek over gaat. Het boek is helemaal vegetarisch, Misia verdraagt ook geen koeienzuivel, dus in dit boek vind je geitenkaas in plaats van kaas op koeienmelkbasis en ingrediënten als ghee, sojaslagroom en amandelmelk.

Het eerste wat opvalt is de mooie fotografie, alles spat van de pagina’s af. Bij elk recept staat een foto. Het recept heeft een hoofdrolspeler en heeft bijrollen, vervolgens volgt het scenario. Ik ben zo’n manier van recepten opschrijven nog nooit tegengekomen. Leuk!IMG_3403[1]IMG_3402[1]
De recepten zijn ingedeeld naar seizoen. Princess Misia vertelt hoe ze opgroeide in Polen en zo altijd met het seizoen mee at. Dit en reizen en wonen in andere landen heeft haar geïnspireerd tot dit kookboek. Ze geeft ook aan het heel leuk te vinden om op zoek te gaan naar leuke items om haar receptfoto’s mee te stylen, dat klinkt mij herkenbaar in de oren.IMG_3404[1]
De gerechten zijn prima te koken op een doordeweekse dag. Zo vind je voor dit seizoen (herfst)  een keur aan pompoenrecepten, aardpeerrösti, een tosti met appel, kaneel en notenpasta, appeltaart en kastanjemuffins met chocolade. Speciale apparatuur is niet echt nodig, een blender of staafmixer is al voldoende voor de meeste recepten. Voor sommige ingrediënten, zoals kokosvet, ahornsiroop, kastanjes of speciale kaas zul je af en toe naar een speciaalzaak of een natuurwinkel moeten, hoewel supermarkten ook steeds meer van dit soort producten in het assortiment hebben.

Een lekker boek voor iedere vegetariër en niet-vegetariër, die op een vrolijke manier met het seizoen wil meekoken. Wil je een nog beter beeld krijgen van hoe er gekookt wordt in dit boek. Kijk dan op het Engelstalige weblog van Princess Misia.

Titel: Fourplay
Schrijver: Marta Majewska
Uigeverij: Davidsfonds
Prijs: 27,50

Let op, ik ben nog niet klaar. Ik mag namelijk een exemplaar weggeven van Fourplay!

Wat moet je hiervoor doen?

  • Laat hieronder een leuke reactie achter.
  • Gebruik een geldig e-mailadres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je hebt gewonnen.
  • Volg Lauriekoek via Bloglovin, Twitter of Facebook.

Je kunt meedoen tot en met maandag 27 oktober 20.00 uur. Onder alle reacties die aan het bovenstaande voldoen, zal ik dan het boek verloten en de winnaar of winnares bekend maken.
Meedoen kan niet meer, de winnaar is Joy, zij heeft inmiddels bericht ontvangen.

 

Posted by on 20 oktober, 2014

16 Comments

  • Janet & Anneloes

    20 oktober, 2014

    Wat een leuke win-actie zeg! Meestal doen we niet mee, omdat er vaak zoveel reacties op zulke acties komen. Of omdat de win-actie ons niet echt aanspreekt. Maar een kansje op een vega kookboek laten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan;-). Op fb en twitter volgen we je al een tijdje… Fijne dag gewenst!

  • Sandra Bonomo

    20 oktober, 2014

    Ik ben steeds bewuster met mijn gezondheid bezig en zoek dan ook regelmatig op het internet naar tips, recepten en adresjes die mij daarbij kunnen ondersteunen. Zo kwam ik dus ook bij Lauriekoek terecht. Verder ben ik overigens niet zo heel handig met de computer. Ik beschik over een facebook-pagina, waar ik overigens bar weinig mee doe, maar als ik t goed heb gedaan, dan heb ik je geliked! Mij kun je nog erg blij maken met een ouderwets stuk papier en het boek dat je weg mag geven ziet er naar mijn idee dan ook prachtig uit. Ik vind het altijd erg prettig dat er een foto bij een recept staat, zodat ik een idee heb hoe het gerecht er uiteindelijk uit zou moeten gaan zien. En er staan zo te zien prachtige foto’s in het boek van heerlijke gerechten, dus mij zou je erg blij maken met dit boek! Hartelijke groeten, Sandra Bonomo

  • Lana

    20 oktober, 2014

    Ziet er een heel fijn boek uit. Zou graag wat meer inspiratie hebben voor het maken van gerechtjes!

  • Celine Theunissen

    20 oktober, 2014

    Ooh wat een super leuk boek! En wat een prachtige illustraties! Als vegan food blogger en fotograaf is dit wel echt een boek wat ik leuk zou vinden om te winnen! Ik had nog nooit van haar gehoord maar ga nu zeker even een kijkje nemen op haar blog! Leuke win actie, ik doe graag mee! : )

  • Dafne van der Meer (@voedie)

    20 oktober, 2014

    Wauw… (en toen bleef het heel lang stil). Ik heb al veel kookboeken door mijn handen laten gaan maar nog nooit het ultieme kookboek gevonden. Dit boek komt wel een heel eind in de richting. De fotografie alleen al is fantastisch en dat missen veel kookboeken helaas. Ik ben heel benieuwd naar de rest van het boek en het antwoord op de vraag of ik nu het ultieme kookboek heb gevonden of dat ik zelf eentje moet gaan schrijven 😉

  • Natascha de Bel

    22 oktober, 2014

    Hi Laurie!
    Dit boek klinkt erg leuk! Zeker de moeite waard om extra inspiratie op te doen voor Novia Verde zo te zien! Die galettes met kastanje zouden zeker niet misstaan op het herfstmenu!
    Helaas staat er in de kast nog geen 4-seizoenen kookboek, dus dit zou het mooi aanvullen:)

  • Kirsten

    26 oktober, 2014

    Oe, die appeltaart met meringue wil ik graag maken! En met de courgette maisburgers krijg ik vast aardig wat groente binnen bij mijn kinderen! Ik ga duimen dat ik win!

  • Katja

    26 oktober, 2014

    Had al eerder je leuke review gelezen, maar de geweldige winactie gemist. Zie ‘m nu staan dus doe heel graag mee, altijd leuk om kans te maken om een nieuw kookboek te winnen! Ik ben dol op koken en lekker eten, vind het waanzinnig leuk om lekker te experimenteren achter de potten en pannen en wat lekkers voor mezelf (en mijn vrienden) op tafel te zetten. Na 13 jaar vegetarier te zijn geweest, ben ik in februari helemaal plantaardig gaan eten. Dit bevalt echt geweldig, vind het heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen en nieuwe ontdekkingen te doen van onbekende ingredienten of nieuwe gerechten. Dit kookboek lijkt me een geweldige inspiratiebron! Ook erg leuk dat het is ingedeeld op de 4 seizoenen, ik kook ook het liefste met groente ‘van het seizoen’, en fijn dat je er niet te veel speciale apparatuur voor nodig hebt. De plaatjes zien er fantastisch uit, dus ik hoop dat ik win!

  • Jannie van Zanten

    26 oktober, 2014

    Wow.wat een prachtig boek..kan niet wachten om eraan te beginnen..ik ben vegetarier al meer dan 40 jaar.en ben nog lang niet uitgekookt..ik heb zeker nog 3 levens nodig om nog zoveel heerlijks te maken.hahaa.meer en meer word ik veganistisch..raw food.en voedselzandloper typje..het houdt nooit op.dus jaaaa graaag .hoe meer kennis des te beter…choose me …liefs Jannie..

  • Esther Westdijk

    26 oktober, 2014

    Erg leuk deze winactie!
    Prachtig boek, mooi vormgegeven,
    Naar zo’n boek verlangt elke vegetariër op zijn tijd.
    Nieuwe recepten uit proberen en nieuwe ideeën op doen.
    Heerlijk om met zo’n boek onderuitgezakt op de bank te zitten en er gulzig door heen te bladeren!

  • kirsten

    26 oktober, 2014

    Door je Facebook pagina werd ik op je win actie geattendeerd en ik ben helemaal verbaasd: wat een ontzettend mooi boek! Waarom kende ik, als hardcore vegetariër en kook- en bakfanaat, en volger van verschillende bewuste foodblogs, dit kookboek nog niet? Hoogste tijd om hem te gaan ontdekken… Ik hoop dat ik hem win!

  • Joy

    26 oktober, 2014

    Héérlijk, een vegetarisch kookboek met recepten die gewoon doordeweeks te maken zijn. Hoe leuk ik koken ook vind, bij een recept van 30 ingrediënten haak ik toch echt af na een dag werken. Lijkt me super om met dit kookboek aan de slag te gaan. Alleen de vormgeving van het boek maakt dat al tot een feestje!

  • San

    26 oktober, 2014

    Ah! Mooi boek! En zo te zien met zulke lekkere recepten, dat ik mijn vier liever-vleesetende- pubers hier heerlijke vega kostjes zonder-mopperen mee kan voorschotelen!! Top.

  • Margo

    26 oktober, 2014

    mmmmm het water loopt me nu al in de mond van die courgette-maisburgers! Als ik het boek win ga ik die voor al mijn vrienden maken om te vieren dat ik iets gewonnen heb! Groetjes Margo

  • Trijntje Kleijbeuker

    27 oktober, 2014

    op de valreep doe ik toch nog even mee om dit prachtige kookboek te winnen, als ik hem win houd ik hem niet zelf maar geef hem aan mijn bff met sinterklaas, die kan wel een vega kookboek gebruiken, en mag ze voor mij (haar vegan bff) iets lekkers voorschotelen! (met Kerst bijvoorbeeld)
    groeten Trijntje (ik volg je op twitter)

  • Joy

    27 oktober, 2014

    Ontzettend leuk Laurie, dankjewel voor het boek! Ik kijk er nu al naar uit! Keep up the good work 🙂

LEAVE A COMMENT