Taza Dark Bark

Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nlHier volgt een verslag van uw immer chocolade etende verslaggever. Dit keer probeerde ik Taza dark bark en de met chocolade omhulde noten van Taza. Dark Bark, ofwel donkere schors klinkt intrigerend. Wat het eigenlijk betekent, is dat de chocolade heel dun is en daarom bijzonder makkelijk weg eet. Het breekt ook in van die mooie grillige ongelijke schotsen, waardoor je meer voor jezelf kunt houden dan wanneer je de vakjes van een reep verdeelt.

Dark bark

Ik probeerde drie varianten: kokos, candy cane en pompoenpitten. Alle Taza dark bark is 80 %, dat is behoorlijk donkere chocolade. Als ik zelf een chocoladetaart maak ga ik altijd voor een percentage van 75 of hoger, dan heb je echt optimaal chocoladesmaak. Bij 80 % zit ik echt aan mijn grens van wat ik nog lekker vind om zo te eten ik vind chocolade van 90% of 100% meer om mee te koken, bijvoorbeeld in een chocolade molesaus. Een hoger percentage chocolade betekent minder suiker, dat is waarom sommige voedingsdeskundigen dit aanraden in plaats van witte- of melkchocolade. Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

Stone ground chocolade

Toch is dit heus nog wel snoepen, maak je geen zorgen, chocolade zal nooit binnen de schijf van vijf vallen. Je hebt het niet nodig maar niets werkt zo positief humeur bevorderend. Taza is een van mijn favoriete merken, het heeft een wat grof gemalen textuur, dat is in het begin misschien even wennen. Toch geeft het een heel bijzondere ervaring tijdens het eten. Het grappig is ook dat het soms zout lijkt terwijl er geen zout inzit. Taza is fairtrade en biologisch. Er is ook chocolademelk van verkrijgbaar.Taza @ Lauriekoek.nl

Candy canes zijn geweldig

Van de Taza dark bark vond ik de candy cane het allerlekkerst. Candy canes zijn die zuurstokjes in de vorm van een wandelstok, bekend uit de Amerikaanse kerstboom. Gecombineerd met donkere chocolade, precies de goede combinatie van zoet van de canes en bitter van de chocolade. De chocolade heeft crunch maar de pepermunt geeft ook veel crunch. Dat eet gewoon heel prettig. Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

Dark Bark Kokos

Daarna was de kokosvariant aan de beurt. Mijn klacht bij de Bounty is altijd te weinig chocolade, te veel kokos. Bij de shards is het evenwicht beter. Gelijke delen kokos en chocolade, zo hoort het. Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

En tot slot nog de pompoenpitjes

De chocoladeschotsen met pompoenpitten doem me aan de herfst denken, door de pitten kom de aardse smaak van de chocolade meer naar boven.Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

Noten omhuld met chocolade, maar dan anders

De noten omhuld met chocolade waren een stuk lekkerder dan die van de notenkraam. Ze smaken veel meer naar chocolade en de noten waren heel knapperig. De noten zijn niet heel donker geroosterd maar dat is ook helemaal niet nodig. De chocolade maakt het nog eens extra crunchy. In chocolade zitten soms maar weinig noten, dit voelt alsof je chocolade eet met heel veel noot. Met af en toe een klein beetje zout. Ik zie mensen op Instagram ze altijd over de muesli strooien. Geloof me die van mij halen de muesli nooit, die eet ik gewoon zo op. Ze zijn verkrijgbaar als Cashew, amandel en hazelnoten.Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

Taza Dark Bark @ Lauriekoek.nl

Taza Dark Bark is net als de andere chocoladerproducten verkrijgbaar bij verschillende speciaalzaken door heel het land en online bij de High Five Company website.

Posted by on 5 april, 2019

LEAVE A COMMENT