1000 blogposts! Daarom nu 10 dingen die je niet van mij wist

1000 blogposts @ Lauriekoek.nlHet is toch wat, Lauriekoek bestaat nu uit 1000 blogposts. Allemaal door mij geschreven, wie had dat ooit kunnen denken? Omdat te vieren ga ik proberen eens een blogpost aan mezelf te wijden. Waarin ik 10 dingen deel waar verder niemand echt iets aan heeft maar die wellicht wel wat meer over mij vertellen.

1. Lange wimpers

Ik heb van mezelf de lange wimpers waar sommige mensen een wimperserum van de Kruidvat voor kopen. Je weet wel dat serum dat ook een medicijn tegen een te hoge oogdruk is. Dat is op zich geen enkel probleem tot je een bril van het model “Heston Blumenthal” koopt, dat is een soort van labbril die nogal aansluit op je gezicht. Dat heeft tot effect dat je wimpers elke keer als je knippert tegen het glas aan strijken. Argh!

2. Zpelvauten

Ik heb een hekel aan mensen die helemaal door het lint gaan bij het zien van een enkele spelfout. Of die mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben ongevraagd en vaak op ongezellige toon verbeteren.

3. Hoe kan dat nou?

Als er iets mislukt of niet lukt in de keuken ga ik niet schelden en vloeken. Ik blijf vooral de zin “hoe kan dat nou?” herhalen, vaak wel op boze toon. Alsof er dan plots iets of iemand gaat verschijnen die me gaat uitleggen waarom het niet werkt. 🙂 Daarna duik ik snel de boeken in om te onderzoeken wat er mis heeft kunnen gaan. Harold McGee is een held.1000 blogposts @ Lauriekoek.nl

4. Sinterklaas

De leukste sinterklaassurprise die ik ooit kreeg was een barbecue met daarop stukjes “vlees”.Eelk stukje “vlees” was een cadeautje. Helaas heb ik er geen foto’s van maar hij was echt super origineel en heel leuk uitgevoerd.

5. Ik word altijd wakker met een…

Om onduidelijke redenen heb ik vaak dit en dit liedje in mijn hoofd

6. WNF reclames

Ik schiet nogal snel vol, ik huil soms zelfs bij die WNF reclames die laten zien hoe mooi de wereld is.

7. Kattenparadox

Ik weet dat veel raskatten van alles mankeren en ik vind dat dat zo snel mogelijk moet worden opgelost, onder andere door asieldieren meer aan te prijzen. Aan de andere kant wil ik al 15 jaar een Ragdoll kat, die ik dus al 15 jaar bewust niet neem. Nee, in plaats daarvan woon ik samen met deze (inmiddels) 17 jaar oude asielkat.Kyra @ Lauriekoek.nl

8. Zelfhulpboeken

1000 blogposts @ Lauriekoek.nlIk heb eigenlijk maar een favoriet zelfhulpboek en dat is “The Anatomy of Melancholy” van Meneer Burton. Top tip: Alle mensen die interessant willen lijken en Galenus, Hipocrates en Aristoteles willen quoten, halen de quotes vaak uit dit boek. Voorts ben ik van mening dat het lezen van Nigella Lawson boeken ook onder “zelfhulp” zou moeten vallen. Eigenlijk het lezen van alle boeken want allerlei boeken kunnen je op allerlei manieren helpen. Al is het maar je aandacht afleiden, of je vermaken. Ja lezen zou meer aandacht moeten krijgen. Veel meer.

Wat ik trouwens ontzettend grappig vind: sinds ik Instagram heb, heb ik veel meer boeken op mijn verlanglijstje staan. Op Instagram vind ik altijd wel een boekblogger of boekstagrammer die iets bespreekt of aanraadt wat me de moeite waard lijkt. En dat terwijl ik vooral op Instagram ging om er als blog zelf aanwezig te zijn.

9. Een bad

Ik zou dolgraag een bad willen. In mijn huidige huis kan dat eigenlijk helemaal niet. Toch zit ik vaak plannen te smeden over hoe ik toch een bad zou kunnen nemen. Een bad in de achtertuin? In de woonkamer vermomd als bank? Eigen Huis En Tuin kom er maar in. Natuurlijk weet ik dat er een soort gekke “human size” emmers zijn die je via internet kunt kopen en peperdure jacuzzi’s die je op hout kan stoken, maar dat is natuurlijk niet echt een bad bad.1000 blogposts @ Lauriekoek.nl

10. Tijd

Bloggen is ontzettend leuk om te doen! Het is veel meer werk dan ik had gedacht. Achter de schermen is altijd wel iets wat aandacht nodig heeft, er is altijd mail om te beantwoorden. Maar de leuke lezers, leuke reacties en het voldane gevoel dat ik er van krijg maken eigenlijk alles goed. Het is prettig om in tijdens waarin veel dingen los-vast zijn iets te hebben wat echt helemaal van mij is.

Nog vragen van persoonlijke aard? Stel ze gerust in de comments.

Posted by on 20 september, 2019

LEAVE A COMMENT