Daiya vegan key lime cheezecake

Nou jongens daar is ie dan, de nu al befaamde cheesecake die je sinds kort bij 4 vestigingen van de Coffee Company in Amsterdam kunt krijgen. Hij is veganistisch en ook glutenvrij. Ik ging niet langs bij de Coffee Company, maar probeerde hem bij mij thuis uit. De koffie moest ik dus zelf zetten, maar uiteindelijk ging het om de cheesecake.

Daiya is een bekend Amerikaans merk vooral bekend van de kaasvervangers, of plantaardige kaas of analoge kaas of hoe je het ook wilt noemen. Binnenkort meer daarover. Alle producten van het bedrijf zijn veganistisch. Dat betekent dat ze dus vrij zijn van melk, ei en lactose. Alle producten zijn daarnaast ook vrij van gluten, pinda’s, soja en pinda. De taart is dus alleen al een uitkomt voor mensen met meerdere allergieën en natuurlijk voor veganisten.daiyacheezecake03
Het is heel goed mogelijk om een lekkere veganistische cheesecake te bakken, mijn favoriete recepten komt uit Vegan pie in the Sky en die maak ik nog steeds regelmatig, bij mijn vegan high tea bijvoorbeeld. Dat gaat prima, bij veganistisch bakken zijn er een paar dingen waar je op moet letter en als je die in de gaten houdt, is het prima mogelijk om een goede taart te maken.daiyacheezecake04

Deze taart van Daiya wordt ingevroren verkocht. Je moet de taart dus ontdooien (minimaal 5 uur) in de koelkast voor gebruik. In Nederland zijn er twee varianten te verkrijgen waarvan de witte key lime cheezecake verkrijgbaar is bij de Coffee Company. Precies deze dus. De ingrediënten van de cheeze zijn als volgt:

daiyacheezecake05Om gelijk maar een ongetwijfeld brandende vraag te beantwoorden: ja er zit suiker in, dat wel. Er zit ook xanthaangom in, wat sommige mensen een extreem eng ingrediënt vinden, maar wat helemaal geen kwaad kan als je er maar niet teveel tegelijk van eet. Het wordt gemaakt door suiker te fermenteren met een bepaalde bacterie en is een veelgebruikt bij het glutenvrij bakken. Alle ingrediënten die worden gebruikt door Daiya zijn non GMO. Wel zit een klein beetje palmolie in de cheezecake.

Qua smaak merk je zeker niet dat het veganistische cheesecake is. De structuur is heel goed, heel glad en zalvig. Er zit een goede limoensmaak aan, maar ook de kokos proef je wel duidelijk in de taart. Als je niet van kokos houdt is, dit waarschijnlijk niet je taart. Verder is het uiteraard een zoete taart, al heeft het ook iets zoutigs. Dit is de eerste diepvries cheesecake waarover ik positief verbaasd ben. De koekbodem is ook precies goed, je zal niet meteen bedenken dat ‘ie glutenvrij is. Het is geen excuusproduct wat je bij gebrek aan beter opeet en zo hoort het!daiyacheezecake06
Je vindt de key lime cheezecake bij 4 vestigingen van de Coffee Company in Amsterdam. Bij de volgende vestigingen: Javaplein, Middenweg, Rijnstraat en Wibautstraat wie weet worden het er meer als ie populair is. Je kunt als je een horecagelegenheid hebt, de taart ook bestellen via Veann of je supermarkt of natuurwinkel vragen dit te doen. Hoe meer verkooppunten hoe makkelijker het wordt om deze cheezecake ergens te kopen. Zo simpel is het.daiyacheezecake02

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>