Vegan Sweetheart Bakery

Vegan Sweetheart Bakery @ Lauriekoek.nlVeganistische zoetigheden, ik heb het idee dat er steeds meer vraag naar is. De laatste tijd schieten naar mijn idee de veganistische, of zoals sommige mensen liever zeggen plantaardige bakkers en cateraars als paddenstoelen uit de grond. Een tijdje geleden kwam ik Vegan Sweetheart Bakery tegen op internet. Vanuit Utrecht voorziet Sascha daar de mensen van gebak.

Vegan Sweetheart Bakery @ Lauriekoek.nlIk nodigde Sascha bij mij thuis uit en uiteraard bracht ze een doos vol met heerlijkheden mee. Al haar gebak is veganistisch en dus ook zeer geschikt voor mensen met een ei- of melkallergie. De verpakking was prachtig, een doos met paisleyprint, met daarin: Blauwebessen cupcakes, shortbread met pecantopping en chocolade donuts.

Professioneel

Het geheel zag er prachtig uit, professioneel ook, alle cupcakes waren netjes uniform gedecoreerd, de porties waren goed en dat de donuts hadden de vorm van een hartje. Alles smaakte heerlijk de cupcakes waren lekker, zeker niet droog, wat bij veganistisch gebak nog wel eens voor kan komen. De shortbreads waren heerlijk, zoet met de bitterheid van de noten en de donuts waren ook fijn. Ze waren niet gefrituurd zoals bij donuts gebruikelijk is maar gebakken in de oven. Zodat ze zoals Sascha aangaf, relatief gezonder zijn dan de gefrituurde versie.Vegan Sweetheart Bakery @ Lauriekoek.nl

Vegan Sweetheart Bakery @ Lauriekoek.nl

Vegan Sweetheart Bakery kun je vinden op Facebook. Daar kun je ook de contact gegevens van Sascha vinden. Je kunt het gebak bij haar bestellen, maar haar cupcakes zijn ook te vinden bij de Ongehoord tour “Dier in Blik” ennnn wellicht zijn haar zoete heerlijkheden binnenkort verkrijgbaar bij de Vegetarische Slager! Mocht dat zo zijn dan zal ik jullie dat zeker via mijn blog laten weten.

Posted by on 9 december, 2013

2 Comments

 • joelle

  5 juli, 2016

  goedemiddag, vraagje. ik zoek een vegatarische bruidstaart voor ongeveer 240 mensen. pastelkleuren zoals perzik, zalm en wit kleuren. en is er ook een mogelijkheid om wat samples te proeven. mijn zoon gaat namelijk 1 oktober trouwen en ze zoeken een vega taart. er mag ei in zitten maar geen gelatine. of er moet vega gelatine bestaan. ik zie u antwoord tegemoet. vriendelijke groeten joelle

  • Laurie

   7 juli, 2016

   Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik verzorg persoonlijk geen bruidstaart, want ik heb alleen een blog over eten.
   Je kunt de volgende bedrijven mailen:
   Koffie ende koeck Amsterdam http://koffieendekoeck.nl/
   Heavenly Cupcakes Rotterdam https://www.heavenlycupcakesrotterdam.nl/
   Natuurlijk Lekker! Arnhem http://natuurlijklekker.com/
   Taarten van Jansen Arnhem http://www.taartenvanjansen.nl/

   Vegan Sweetheart Bakery bestaat niet meer, ze bakt nog wel eens taarten maar niet meer voor de verkoop geloof ik. Dit is dan ook een oude blogpost waar je op reageert en hoewel ik mijn best doe mijn hele blog up-to-date te houden, kan ik niet elke blogpost blijven aanpassen.

   Ik werk niet bij deze bedrijven, ik weet wel dat ze waar voor hun geld leveren en dat ze zeker in staat zijn iets wat lekker en veganistisch is te maken. Zonder ei dus en zonder gelatine. Over koffie ende koeck en natuurlijk lekker heb ik ook geblogd op Lauriekoek. Gebruik de zoekfunctie op mijn site om de blogposts te vinden.

   Voor een overzicht van bindmiddel zonder vermalen dierenbotten kunt u hier kijken https://lauriekoek.nl/vegetarische-bindmiddelen/ Let op: geen van die genoemde bindmiddelen is precies hetzelfde als gelatine.

   Ik word zo vaak gemaild om te vragen of ik (al dan niet gratis) taart zou kunnen verzorgen. Als ik voor elke keer dat het gevraagd werd zelf een cupcake kreeg, zou ik geen cupcakes meer kunnen zien . 🙂 Oh en zoiets als gratis taart bestaat niet. Net zomin als dat er geen gratis huizen bestaan, of gratis boodschappen, of een gratis dierenarts als de kat ziek word.

LEAVE A COMMENT