The avocado sock

The Avocado Sock @ Lauriekoek.nlAvocado’s zijn geweldig, een perfect rijpe avocado is een fijne toevoeging aan je gerecht. Er is alleen een probleem: wanneer zijn die krengen nou rijp? In de supermarkt zijn eetrijpe avocado’s te koop, maar ook daar betrap ik mensen die in iedere avocado knijpen waardoor de kans op een treurige beurse avocado alleen maar toeneemt. Er is nu een gadget dat claimt je avocado perfect te rijpen: the avocado sock.

Een sok?

Ik was heel benieuwd hoe het precies werkte. The avocado sock is een sok gemaakt van wol met een rekbaar nylon coating aan de binnenkant. Als je de avocado in de sok doet, zo is de claim rijpt hij sneller dan in een papieren zak met een banaan. Het werkt niet meteen natuurlijk, maar je kunt er een avocado in doen die hard is en binnen een á twee dagen is hij rijp. De warmte van de wol en de lanoline uit de wol laten de avocado rijpen, is het idee. Door de wol is the avocado sock niet veganistisch. Het touwtje is nep leer en het label is van ultra suede en dat is ook nep leer. De sok wordt gemaakt in een bedrijf waar mensen werken die om wat voor reden dan ook moeite hebben met werk vinden.The Avocado Sock @ Lauriekoek.nl

Proef op de som

Het idee klinkt geweldig. Avocado’s hebben een relatief grote voetafdruk dus ze verspillen is zonde. Het lijkt ook zo knus om je avocado in een warme sok te doen. Dus werkt het ook? Ik nam natuurlijk de proef op de som en kocht een harde avocado. Deed hem in de avocado sock en wachtte geduldig af. Afhankelijk van hoe hard de avocado is moet je hem er 1 of 2 dagen in laten zitten. Omdat mijn avocado zo hard was ging ik voor de twee dagen.

Na twee dagen sneed ik de avocado door en ja hoor! Hij was perfect rijp. Wat een goede truc!

The Avocado Sock @ Lauriekoek.nl

The Avocado Sock @ Lauriekoek.nl

The avocado sock werkt!

Natuurlijk zou het in theorie zo zijn geweest dat ik de avocado had kunnen laten liggen en dat hij ook zo rijp had kunnen worden. Toch betwijfel ik dat. De avocado was echt keihard toen ik hem erin deed. Ik heb er ook geen banaan naast gelegd. Als ik voortaan dus een onrijpe avocado bij de hand heb doe ik hem dus zeker in de sok. Het heeft ook wel iets, als een dino ei wat nog moet worden uitgebroed. Je kunt de sok natuurlijk ook gebruiken om de avocado zonder kleerscheuren te vervoeren of om te zorgen dat hij minder snel kneust in de fruitschaal.

The Avocado Sock @ Lauriekoek.nl

The avocado sock is verkrijgbaar bij adressen die duurzame spulletjes verkopen. Een overzicht van deze winkels en webwinkels kun je vinden op de website van Eco warehouse meer over de ontstaansgeschiedenis van the avocado sock kun je vinden op de website van the avocado sock.

 

 

 

Posted by on 16 september, 2019

LEAVE A COMMENT