Recept: MOB’s honing-harissawortelen met opgeklopte feta uit Bold beans
Vandaag presenteer ik jullie het tweede recept uit het Bold beans kookboek: honing-harissawortelen, een topcombinatie. Zelfs zonder de opgeklopte feta zijn de wortels en de kikkererwten al lekker. Meer zin in van die lekkere grote boter bonen? Bekijk dan het recept voor boterbonen met ricotta met pesto.
MOB’s honing-harissa wortelen met opgeklopte feta
Heerlijke, pittig-zoete worteltjes op een bedje van romige opgeklopte feta. We serveren dit met warm platbrood. Als je geen wortelloof hebt, gebruik dan verse peterselie.
Voor 4 personen
bereiding 40 minuten
Ingrediënten
- 500 gram wortelen met loof (of gebruik 30 gram bladpeterselie als de wortelen geen loof meer hebben), loof fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1⁄2 theelepel gemalen kaneel
- sap van 1 citroen
- 300 gram dikke Griekse yoghurt, zure room of crème fraîche
- 150 gram feta
- 1⁄2 pot kikkererwten (à 700 gram) of 1 blik kikkererwten (à 400 gram), uitgelekt, afgespoeld en drooggedept met keukenpapier
- 2 eetlepels honing (of agave- of ahornsiroop)
- 2 eetlepels harissa (ik gebruik rozenharissa)
- zout en versgemalen zwarte peper
- brood, om te serveren
Werkwijze
- Verwarm je oven voor tot 190 °C.
- Doe de wortelen (zonder het fijngesneden loof) in een braadslede. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en strooi er de kaneel en wat zout en peper over. Meng goed en rooster de wortelen 30 minuten in de oven.
- Meng intussen het wortelloof of de bladpeterselie in een vijzel, samen met het citroensap en de overige olijfolie. Stamp tot een grove groene saus.
- Doe de yoghurt in een middelgrote kom en verkruimel de feta erover. Klop met een garde tot de feta helemaal is opgenomen en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kikkererwten toe aan de braadslede, schep om met de wortelen en zet nog 15 minuten terug in de oven tot de wortelen geroosterd en de kikkererwten knapperig zijn
- Meng de honing en harissa in een kommetje.
- Haal de wortelen en kikkererwten uit de oven. Schenk het harissamengsel erover en schep om tot alles goed bedekt is.
- Schep de feta-yoghurt op een serveerbord en leg er de kikkererwten en wortelen op. Besprenkel met de wortelloofpesto en serveer met brood om te dippen.
ook leuk
Posted by
Laurie
on 29 december, 2024
Laatste reacties