Recept: Appelflapjes

IMG_5222[1]
Dit is een recept wat ik graag maak als ik een paar plakjes bladerdeeg over heb en zin in iets zoets. Het is lekker makkelijk om te maken en de ingrediënten heb ik meestal wel in huis.

Voor 5 appelflapjes heb je nodig:

 • Anderhalve appel
 • eetlepel rozijnen (het liefst van te voren even geweekt in bijvoorbeeld appelsap)
 • 1/4 theelepel kaneel
 • eetlepel bruine rietsuiker
 • 5 velletjes bladerdeeg
 • eventueel sojamelk om te flapjes mee te bestrijken
  IMG_5216[1]
  Leg voordat je begint met het maken van de vulling alvast de velletjes bladerdeeg op de bakplaat zodat ze alvast kunnen ontdooien. Verwarm ook de oven alvast voor op 200 graden.
  IMG_5218[1]
  Schil dan de appels, giet de geweekte rozijnen af, doe die erbij en roer de suiker en de kaneel er ook door heen.
  IMG_5217[1] Leg in het midden van het velletje bladerdeeg een paar lepels van het mengsel. Breng te puntjes van het bladerdeeg naar elkaar en druk ze stevig aan. Doe dit echt stevig anders springen ze open tijdens het bakken. Bestrijk ze eventueel nog met sojamelk. IMG_5219[1]
  Als alle pakketjes klaar zijn schuif je de bakplaat in de oven. Na ongeveer 15-20 minuten zijn de appelflapjes klaar.
  IMG_5224[1]
  Eet smakelijk!
Posted by on 17 maart, 2015

2 Comments

 • Nele

  21 augustus, 2016

  waar koop jij je bladerdeeg ? ik ben namelijk tarwe en koemelk gevoelig en ik vind dus niet makkelijk bladerdeeg :s en weet je misschien waar ik ook croissantjes kan vinden of een receptje 🙂

  • Laurie

   22 augustus, 2016

   Ik koop veganistisch bladerdeeg bij de Ekoplaza. Dat is niet glutenvrij, glutenvrij bladerdeeg bevat vaak wel roomboter. Je zit dus met een probleem. Je kunt bladerdeeg wel zelfmaken maar dat is buitengewoon arbeidsintensief. En glutenvrij maakt het een uitdaging op dat gluten juist structuur aan baksels geven.
   Als ik er vanuit ga dat je en geen gluten en geen melk wil en je wil toch croissantjes wil eten, dan lijkt zelf maken mij het beste. Ik heb even Gegoogled en kwam uit op dit recept voor boekweit croissants met kokosolie in plaats van boter. http://justeatlove.com/2011/07/14/buckwheat-coconut-oil-croissants-vegan-and-gluten-free/ Succes!

LEAVE A COMMENT